Emekliler banka promosyonlarını bekliyor

9 Haziran 2016 18:05

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal emeklilerin dört gözle beklediği banka promosyonlarının Ramazan Bayramı öncesinde verilmesini beklediklerini söyledi.

Ersal “Türkiye’de her şeye zam geliyor ve emekli artık geçinemiyor” diyerek bayram öncesi verilecek ikramiyenin de emekliyi rahatlatacağını belirtti.

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal yaptığı açıklamada “Emekliler olarak Ramazan ayını daha büyük bir sevinç içerisinde bekliyorduk. Emekliye verilen zamlar eridi gitti. Emekliler olarak ramazan bayramı öncesinde emekliye iyileştirme zammı verilmesini talep ediyorduk. Bayram öncesinde verilecek olan ikramiye çok iyi olacak. Türkiye’de her şeye zam geliyor ve emekli artık geçinemiyor. Enflasyon rakamlarına göre temmuzda alacağımız zam yüzde 3-4 civarında olacak. Bu da emekliyi tatmin etmeyecektir” dedi.

Promosyon konusunda da müjde beklediklerini belirten Ersal “Emeklilerimizin en büyük sıkıntılarından biri promosyondur. Çalışma bakanının bu konuda çalışmalarını hızlandırıp emekliyi mutlu etmesini temenni ediyorum. Ramazan bayramından önce promosyonumuzu da almış oluruz” diye konuştu.

30 yılın üstünde çalışmış Memur emeklilerinin ikramiye sorununda çözülme aşamasında olduğuna dikkat çeken Ersal açıklamasında şunlara yer verdi. “Memur emeklilerine verilen kıdem tazminatı olayı vardı. Memur emeklileri 30 yılın üstünde çalıştıkları zaman tazminat alamıyorlardı. Anayasa mahkemesi bu duruma karşı çıkmıştı. 30 yıl üzerinde çalışan memur emeklisi arkadaşlarımız dilekçelerini hazırlayıp SGK’ya vererek paralarını alıyorlardı. Biraz mahkeme ile uğraşıyorlardı ama yine de paraları kalmıyordu. Milletin mahkeme kapılarında sürünmemesi için bakanlar kurulundan karar çıkardılar. 30 yıldan fazla çalışan memur emeklileri en son aldığı maaş üzerinde kıdem tazminatlarını alacaklar.”

 

 

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...