Girişimcilere proje hazırlama eğitimi

5 Aralık 2012 18:04

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından girişimcilere Öğretmenevi toplantı salonunda proje hazırlama eğitimi verildi. BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter tarafından verilen eğitimde; Proje hazırlamaya nasıl başlanacağı, başarılı ve kaliteli proje tasarımı, proje hazırlarken dikkat edilmesi gereken şeyler ve proje hazırlama aşamaları ile ilgili olarak katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Başarılı bir projenin nasıl hazırlanması gerektiğini anlatan Mesuter, “İlk etapta mevcut durumun tespiti gerekir. Mevcut durumumuz, kurumun ihtiyaçları, özellikleri kaynaklarının bir tespiti gerekiyor. Bunu da hangi yollarla yapabilirsiniz? Kurum için soft analizi, projeyi gerektirecek sorunları tespit amacıyla kurumun güçlü zayıf yönlerin fırsatlar ve tehditlerini tespit ederek bir soft analizi hazırlayarak bu aşamaya başlayabilirsiniz” dedi.

Mesuter; “Proje belirli zaman ve bütçe kısıtı gözetilerek belirli bir amaca ve hedefe ulaşmaya yönelik faaliyetler bütünüdür. Projeyi hazırlarken baz almanız gereken belirli referans dokümanlar var. Bunlar bizim için bölge planları, ulusal planlar, uluslar arası planlar ve bu gibi referans dokümanlardır. Kamu kurumlarının projeyi hazırlarken referans alması gereken dokümanlar kısaca bu bölgemiz için bizim ajansımız tarafından hazırlanmış olan 2010-2013 Batı Akdeniz bölgesi bölge planı. Kalkınma Bakanlığı tarafından belirlenen ulusal planlar bu kalkınma planları olabilir. Ve strateji belgeleri özellikle Bakanlıkların strateji belgelerini baz alarak projeler hazırlanabilir” diye konuştu.

Eğitim soru-cevap şeklinde sona erdi.

Bu haber 748 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...