CHP Merkez İlçe Başkanı Üzümcü’den Almanya Parlamentosu’na kınama

7 Haziran 2016 18:26

Cumhuriyet Halk Partisi  Isparta Merkez İlçe Başkanı Talimdar Üzümcü, Alman Federal Meclisi’nin Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını soykırım olarak tanımlayan kararını kınadı.

Üzümcü; “Alman Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını "Sözde Ermeni soykırımı" olarak niteleyen kararı  Türk halkı olarak kabul edilemez” dedi.

Üzümcü’nün açıklaması şöyle: “Çünkü; “ERMENİLER KARS’TA 30 BİN VATANDAŞI DİRİ DİRİ YAKTI” Karsta doğmuş büyümüş biri olarak; Çeşitli bilim adamları ve özellikle ATATÜRK Ünversitesi  ve KAFKAS Ünversitesi  öğretim görevlileri ve  büyüklerimizin anlattıklarına göre  Kars,Ardahan  ve Iğdır  ilçe ve köylerinde  yapılan  incelemelerde bulunan bulgu ve belgelerde  toplu mezarlar ve  metaryalerle ispat edilen  katliamlar Ermeniler tarafından yapıldığını  göstermektedir. Haksız yere yapılan lobi çalışmalarıyla alınan bu Alman Federal Meclisi’nin Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını "soykırım" olarak tanımlayan kararını kabul etmemizin mümkünü yoktur.

Kars’ın Rus İşgalinde kaldığı 1877-1878 yıllarında Ermenilerin diri diri 30 bin kişi ateş vererek yaktıklarını ifade eden  Cumhuriyet Halk Partisi Merkez ilçe  Başkanı Talimdar Üzümcü “Osmanlı Rus savaşından (1877-1878) sonra Kars’ın Rus işgalinde kaldığı yıllarda Ermenilerin, Karsta  toplam 30.000 kişiyi yaktığını, böyle bir zulümden en çok mezalim görmüşse, orada yaşayan dedelerimiz  ninelerimiz görmüştür” diye konuştu.

Savaşlar her zaman acı olmuştur ve 1915 olayları da Kars Halkı için acı ve zulüm dolu yıllardır, eğer bir soykırım yapılmışsa bu soykırım Kars halkına yapılmıştır. Bugün Sözde Ermeni soykırımını" onaylayan Alman Federal Meclisi’ni “şiddetle kınıyorum. Sözde "Ermeni soykırımı" iddialarını kabul eden  Federal Meclisi’nin iradesini kendilerine iade ediyorum. Tarihleri soykırımla dolu olanlar " Gaz odalarında yaktıkları insanları  ne çabuk unutmuş görünüyorlar. Bizim milletimizin tarihini karalayamaz. Bir kendi tarihlerine bakmalarını  Yahudilere yaptığı barbarlığın hesabını niye vermiyor. Parlamentoların tarihi konularda hüküm vermesi doğru değil. Türkiye arşivlerini açtı.Sıkıntısı olan buyursun incelesi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun  söylediği gibi tarihi yargılamak  siyasilerin işi değildir  ,Tarihi tarihçilere bırakmak gerekir.Tarihçilerin araştırma ve  bilgi ve belgeler doğrultusunda  kamuoyunu ve  dünyayı bilgilendirir”.

 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...