Elele Derneği Ramazan Ayı boyunca iftar verecek

6 Haziran 2016 16:04

Elele Derneği Başkanı Canan Aydın Ramazan Ayı boyunca her akşam 300 kişilik iftar vereceklerini söyleyerek “İftarlarımız Gül Köşkü'nün avlusunda olacak. Fakir, fukara gelsin iftarını burada açsın” dedi. MiniaIsparta projesi ile ilgilide bilgi veren Aydın şuana kadar 15 evin minyatürünün yapıldığını hedeflerinin ise Isparta’da yanmış yıkılmışta olsa tüm eski evler, çeşmeler ve camiler gibi yapıların minyatürlerinin yapılması olduğunu söyledi.

Ramazan ayının birlik beraberliği simgelediğine dikkat çeken Elele Derneği Başkanı Canan Aydın “Isparta’daki en büyük sorun bireysellik. İnsanları bir araya getirmek çok zor. Bunun anlamı vatanseverlik ise bütün insanların bazı konularda el ele tutuşması lazım. Isparta için bir şeyler yapmaya çalışan çok insan var, ama bir yere kadar gelinebiliyor ve daha sonrasında yarıda kalıyor. Ben yaşadığım şehre yardımda bulunmaya çalışıyorum. Ne siyasette ne de başka bir platformda yükselme gayesi gütmüyorum. Ramazan ayı boyunca haftada pazar günleri hariç 6 gün iftar yemeği vereceğiz. İftarlarımız Gül Köşkü'nün avlusunda olacak. Fakir, fukara gelsin iftarını burada açsın” dedi.

MİNYATÜR ISPARTA

MiniaIsparta projesi hakkında da bilgi veren Aydın “MiniaIsparta projemiz var. Biz çalışmalarımıza başladık. Şimdiye kadar 15 tane ev yapıldı. BAKA’dan destek alırsak devamı da gelecek. Her ilin minia’sı varken bizim neden olmasın diye düşünerek bu yola girdik. Yanan, yıkılan ve tadilat edilen bütün evlerin tahta minyatür çalışmasını yapıyoruz. Projenin ilk etabında 45 ev olacak. Daha sonra devamını da getirmeyi düşünüyoruz. Tarihi camiler ve çeşmeler ile Isparta’yı tarih ile buluşturacağız” şeklinde konuştu.

KENT MÜZESİ TARİHİ BİR YAPIDA OLMALI

Aydın, Isparta Kent Müzesinin mutlaka tarihi bir yapıda oluşturulması gerektiğini belirterek açıklamasında şunlara yer verdi. “Geçtiğimiz günlerde eski Milli Eğitim Müdürlüğü binası için kent müzesi ile ilgili çalışmalarımız olmuştu. Şimdi ise Halk Eğitim Merkezine verilerek sergi alanı olarak kullanılıyor. Kent Müzesi için başka alanlar da kullanılabilir ama asıl amacımız tarihi bir dokunun içerisinde tarihi bir doku oluşturmak. Mekanın tarihi olmasını sağlamalıyız. Sergilemek istediğimiz eski parçaları yeni bir binada sergilemek kadar abes bir durum yok. Tarih tarihin içinde yaşar. Yeni bir binada sergilenmesinin bir mantığı yok bence. Kültür Evimiz bile 75 yıllık bir bina. Isparta’nın tarihini öğrenebilecek bir mekan bulunabilir diye düşünüyorum. Tarihi saygı ve koruma adına biz elimizden geleni yapıyoruz. Isparta'da yüzlerce kadının desteğiyle örülen 178 bin motifin işlendiği 785,5 metrekarelik 'Sevgi Battaniyesi', 'dünyanın en büyük battaniyesi' olarak tescillenmiş ve dünya rekoru kırmıştık. Bunun ardından gelen yorumlarda bu zamana kadar kırılmış en anlamlı rekor olarak görülüyor. Sevgi battaniyeleri olduğu için Isparta’dan başlayarak Türkiye’deki bütün sevgi evlerine dağıtıldı. Sadece battaniye örmek ile kalmadık.”

Bu haber 826 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...