En düşük fitre 15 TL

6 Haziran 2016 16:03

İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız, bu yıl en düşük Fıtr Sadakası yani Fitre miktarının 15 TL. olduğunu açıkladı. Böylece geçen yıl 11 lira 50 kuruş olarak açıklanan fitre miktarında 3,5 liralık bir artış olduğu gözlendi.

İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız, şu bilgileri verdi: “Dinimizde elde edilen her kazancın bir sadakası ve zekatı vardır. Buna dinimizde fıtr sadakası yani fitre, diğerine ise zekat nisabı denir. Fıtr Sadakasını yani fitre ile zekatı Ramazan ayı içinde vermek daha çok sevap kazandırır. Onun için Müslümanlar bu iki görevlerini genelde bu ay içerisinde yaparlar.

Fıtr Sadakasını yani fitre ülkenin içinde bulunduğu duruma göre değişiklik gösterir. İl Müftülüğü olarak bu yıl fitre miktarını Diyanet İşleri Başkanlığımızın da görüş ve kararları doğrultusunda 15 lira olarak belirledik. Bu miktar bir fakirin bir günde normal şartlarda karnını doyurabileceği ortalama fiyattır. Zira, kuru ekmek yersen karnını 1 TL’ye doyurursun, Kebapçıya gidersen 50 TL’ye de. Onun için bu rakam ortalama bir rakamdır.

Öte yandan, mal varlığı 20 miskal altın kadar olan yani bu da 80,18 gr. Altına karşılık geliyor. Bu kadar veya bundan daha fazla altına karşılık gelen mal varlığı olan Müslüman kardeşlerimiz bu mallarının zekatlarını vermekle mükelleftirler” dedi.

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...