“Siyasetçilerinizin takibi Dereboğazı Yolunun yapımını hızlandırır”

2 Haziran 2016 16:41

Dereboğazı yolunun bölünmüş yol olarak yapılması ile yolun 10 km kadar kısalacağını bildiren Karayolları 13. Bölge Müdürü  Altıok “Toplam 11 bin metre uzunluğunda 9 tünel açılmış olacak. Projesi 2017 yılı içinde tamamlanacak” derken, yolun ne zamana bitirilebileceğine ilişkin soruya ise “Yolun bitişine zaman vermek mümkün değil. 80 km’lik bu yolun maliyeti yaklaşık bir rakam olacak ama 500 milyon TL’nin altında olmaz. Isparta’da 2016 yılı yol çalışmalarına 85 milyon TL ayrıldığını düşünürsek, bunu en azından iki katına çıkarabilmeliyiz ki bu yol 5-6 yılı bulmadan bitirilebilsin” şeklinde cevap verdi.

TEKNİK OLARAK 3 YILDAN ÖNCE BİTMEZ

Dereboğazı yolunun tüm parası ayrılmış dahi olsa teknik olarak 3 yıldan önce bitirilemeyeceğini söyleyen Altıok “Bizim hedefimiz 2017 yılı inşaat yılı içinde yola ilişkin çalışmalara başlamak. Yolun bitişine zaman vermek mümkün değil. 80 km’lik bu yolun maliyeti yaklaşık bir rakam olacak ama 500 milyon TL’nin altında olmaz. Yolun bitişi tamamen ekonomik koşularla ilgili. Bugün için Isparta’da 2016 yılı yol çalışmalarına 85 milyon TL ayrıldığını düşünürsek bunu en azından iki katına çıkarabilmeliyiz ki bu yol 5-6 yılı bulmadan bitirilebilsin. Teknik olarak zaten üç yıldan önce bitmez” dedi.

SİYASİLER TAKİP EDECEK

Anlattıklarının henüz planlama bazında olduğuna dikkat çeken Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok “Bu planlamalar henüz proje bazında. Ben özellikle buraya gelmeden başkanımıza Isparta için anlatmaya çok kayda değer şey yok. Bunlar planlama bazında çalışmalar dedik. Fakat biz en azından planlamalarımızı anlatalım Isparta’nın da bu noktada bilgisi olsun istedik. Ben farkındayım. Isparta şuanda bizim kurumumuzdan hak ettiği yatırımı alamamış. Bunda en önemli şey projelerin olmaması. Bu projeleri anlatırken biz bir taahhütte de bulunmuyoruz. Çünkü biz bürokratız. Bunların ne şekilde yapılacağını aranızdaki siyasiler takip edecek. Onlar karar verip yürütecekler” diye konuştu.

 

“ISPARTA ŞUANA KADAR BİZİM KURUMUMUZDAN

 HAK ETTİĞİ YATIRIMI ALAMAMIŞ”

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısına Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok katılarak Isparta  ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Altıok mecliste yaptığı açıklamalarda acı gerçeği ise “Isparta şuana kadar bizim kurumumuzdan hak ettiği yatırımı alamamış” sözleriyle itiraf etti.

Dereboğazı yolunda mevcut tek yönlü yolun üzerine beton asfalt kaplamaya başladıklarını belirten Altıok “Bunu birazda Dereboğazı yolunun gecikmesinden dolayı Ispartalılardan bir özür olarak kabul edebilirsiniz” diye konuştu.

 YOLLARIN ÜST YAPISI İYİ DEĞİL

Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok ITSO’da yaptığı sunumda “Isparta’da 360 km devlet yolu, 338 km il yolu olmak üzere toplam 698 km Karayolları Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanında olan yol ağı bulunduğuna dikkat çeken Altıok “Devlet yollarının %28’i asfalt betonu, %72’si satıh kaplamalı, il yollarının ise %6’sı asfalt betonu, %89’u satıh kaplamalı. Bu yol üst yapılarımızın çok iyi durumda olmadığını gösteriyor. 2016 yılı için Isparta’da toplam 7 milyon TL’lik sene başı ödeneğimiz bulunuyor. Ancak Karayolları sene başı ödeneğin göre çalışma yapmıyor. Bizim Isparta için 2016 hedefimiz toplam 85 milyon TL’lik yatırım yapmak. Bölge genelinde 2016 için 824 milyon TL’lik bir yatırım hedefi var” dedi.

ISPARTALILARDAN ÖZÜR OLARAK KABUL EDİN

Dereboğazı yolu hakkında genel bilgiler veren Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok “Bu yol bildiğiniz gibi Isparta’nın çok önemsediği ve hasretle beklediği bir yol. Isparta ayrımından itibaren 114 km olan bu yolun BSK (Beton satıh kaplama) kaplamalı 19 km’si bölünmüş yol. Isparta il sınırlarında 41 km’si bulunan yolun 11 km’si BSK’lı olarak bitirildi. 2016 yılında 13 km BSK, 29 km ise tek yol sathi kaplama üzeri BSK yapmayı hedefliyoruz. Özellikle Antalya’ya giderken görülüyordur, yol üzerinde çalışmalar var. Bu yol bölünmüş yol yapılacak fakat güzergah yoğun kullanıldığı için biz tek yol olan kısımlarında üzerine BSK kaplama yapacağız. Özellikle yaz aylarında serbest mıcır nedeniyle yaşanan sıkıntılarda ortadan kalkmış olacak. Bunu birazda Dereboğazı yolunun gecikmesinden dolayı Ispartalılardan bir özür olarak kabul edebilirsiniz” diye konuştu.   

11 BİN METRELİK 9 TÜNEL

Isparta Dereboğazı yolunun bölünmüş yol olarak yapılması ile yolun 10 km kadar kısalacağını bildiren Altıok “projesi devam 88 km’lik bir güzergah var. Yol eski güzergahı takip etmeyecek, zaman eski güzergahtan ayrılacağız. Örneğin Kargı tüneli Isparta’dan Antalya’ya gidiş istikameti olacak geliş istikametinde ise 1800 metrelik yeni bir tünel açılacak. Karacaören Barajı da aynı şekilde peş peşe tünellerle ve viyadükle geçilecek. Karacaören bir viyadük ve dört tünelle geçilecek arından mevcut güzergah devam edecek. Yüksek eğimlerle tırmanılan ilerideki bölümlerde ise 56. km’ye ulaşıncaya kadar yeniden güzergâhtan ayrılarak bir tünel daha açılacak. 56. km’den sonra ise Ağlasun ayrımına kadar yine genel olarak mevcut yol takip edilecek. Fakat Bucak ayrımın olduğu bölge yine tünelle geçilecek. Yine mevcut güzergahtan ayrılarak kazak tünellerinde baypas ediyoruz. İki tüp toplam 4 bin metre uzunluğundaki Gökbel tüneli ile Ağlasun’a ulaşılıyor. Toplam 11 bin metre uzunluğunda 9 tünel açılmış olacak. Projesi 2017 yılı içinde tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...