Milli Birlik Platformundan Bayır Bucak için kermes

2 Haziran 2016 16:33

Bayır Bucak Türkmenlerine yardım için Isparta’daki demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler tarafından oluşturulan Isparta Milli Birlik Platformunun kermesi açılıyor. Platform adına açıklama yapan Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı ve İl Beyi Mustafa Küçükyaman Kaymakkapı Meydanı Eski Özel İdare Binası parkında düzenlenecek kermese tüm Ispartalıları davet etti.

 

Isparta Milli Birlik Platformunun, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım amacıyla düzenlediği kermesin açılışı bugün yapılacak. Konu ile ilgili Elele Derneğinde bir açıklama yapan Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı ve İl Beyi Mustafa Küçükyaman “Geçtiğimiz aylarda ilimiz de kurulan Isparta Milli Birlik Platformu olarak Suriye’de yaşanan iç savaştan mağdur olan Türkmen kardeşlerimizin bir nebzede olsa yaralarına merhem olabilmek amacı ile ne yapabiliriz diye düşündük, ilimizde hemen hemen her kurum ve kuruluş ayrı ayrı bölgeye yardımlarda bulundu” dedi.

Küçükyaman  “Isparta’dan tüm Türkiye'ye örnek bir proje olması için ilimizdeki siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek oluşturduğumuz Isparta Milli Birlik Platformu ile ortak hareket ederek kendi içimizde görev taksimi yaparak çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalar çevresinde bugün Kaymakkapı Meydanında Eski Özel İdare Binasının Bulunduğu alanda Suriye Bayır Bucak Türkmenlerimize yardım kermesi yapılacaktır. Kermesimize hemşehrilerimizin sahip çıkacağına inancım tamdır. Kermesimize destek ve katkı bulunmak isteyen değerli dostlara kapımız her zaman açıktır. Kermeste kullanılmış eşyalar 1 TL, sıfır eşyalar ise 5 TL’den satılacaktır” diye konuştu.

Nakdi yardımlarında açılan banka hesaplarına yatırılabileceğini belirten Küçükyaman “Yardım kampanyamız bununla sınırlı değildir. Yardım etmek isteyen hemşehrilerimiz temiz ve kullanılabilecek durumda olan eşyalarını kendilerine en yakın mahalle muhtarlarına teslim edebilirler. Ayrıca nakti yardımda bulunmak isteyen kardeşlerimiz ise Ziraat Bankası Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım Hesabı Hesap No: 5252 1827-5003 lban:TR4900 0100 0060 5252 1827 5003 Nolu hesaba nakit yardımında da bulunabilirler. Huzurlu bir yurt güvenli gelecek insanca yaşam için haydi Isparta Türkiye' ye örnek olmak için ortak çalışmaya, ağlayanları güldürmek, üşüyenleri ısıtmak, huzurlu bir yaşam için Isparta Bayır Bucak Köprüsü Yardım Kampanyasına destek olma zamanı” ifadelerini kullandı.

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...