“Esnafın Ramazan ayını fazla kazanç ayı olarak görmesi yanlış”

1 Haziran 2016 16:25

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, ramazan ile tezgahlara zam gelmesinin maneviyat ayında haksız kazanç olacağının altını çizdi. Selçuk, şuan için gıda ürünlerinde herhangi bir fiyat artışı gerektirecek durum olmadığını söyledi.

Ramazana günler kala, sahur ve iftariyelik için çarşı pazara koşacak vatandaş, esnafın da yüzünü güldürecek. Esnaf, ramazanda piyasanın hareketlenmesini beklerken, gıda fiyatlarının artacağı yönündeki iddialar, vatandaşı tedirgin ediyor. Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Selçuk, “Manevi duyguların yoğun olduğu aylarda, günlerdeyiz. Esnafın bu ayı fazla kazanç ayı olarak görmesi yanlış. Vatandaşlarımız da fazla alışveriş yapmasın, ihtiyacı kadar alsın, stoklama yapmaya gerek yok. Memlekette her şey bol” dedi. Selçuk, Ramazan hareketliliğinden en çok nasibini alacak kesimin gıda sektöründeki esnaf olacağına dikkati çekerek, "Şarküteriden sebze meyveye, ramazanın gözdesi hurmaya kadar birçok ürünle renklenecek, tezgahlarda ramazan ayının gelmesi nedeniyle bir artış görülmesi doğru olmaz. Pazarlarımızda her kesimden vatandaşa uygun ürünler var" diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Selçuk, ramazan ayı boyunca kontrollerin yapılacağını da duyurdu. Selçuk “Esnafın bu ayı fazla kazanç ayı olarak görmesi yanlış. Ramazan ayı geldiği için et, bakliyat ve meyve-sebze fiyatlarındaki, üretim veya normal piyasa koşullarıyla açıklanamayacak ölçüde atış olmamasını diliyoruz. Bu yıl hava koşulları nedeniyle çoğu tarım ürününde bir rekolte artışı yaşanacağını düşüyoruz. Bu durum fiyatların artmasını engelleyecektir” şeklinde konuştu.

Bu haber 742 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...