Afşar Köyünde Traktör sürücülerine eğitim

1 Haziran 2016 16:18

İlimizde 2016 yılı sonuna kadar tarım aracı kullanan sürücülere yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan eğitim planı çerçevesinde, 10 Mayıs 2016 tarihinde Gelendost ilçesi Afşar Köyünde 70 traktör kullanıcısına Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı konusunda eğitim verildi.

Konu ile ilgili Emniyetten yapılan bilgilendirmede; “Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce “Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi” kapsamında sürücülerimizin eğitimi amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir.

 Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında yürütülen eğitim çalışmaları ile tarım araçlarını kullanan sürücülerimizin özellikle traktör kullananların trafik kuralları konusunda bilgilendirilmesi, güvenli sürüş tekniklerinin benimsetilmesi ve traktörlerin sebep olduğu kazaların azaltılması amaçlanmaktadır.

 Bu amaçla ilimizde 2016 yılı sonuna kadar tarım aracı kullanan sürücülere yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan eğitim planı çerçevesinde, 10 Mayıs 2016 tarihinde Gelendost ilçesi Afşar Köyünde 70 traktör kullanıcısına Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı konusunda eğitim faaliyeti düzenlenmiştir.

Eğitim faaliyeti sonrasında katılımcılara konu ile ilgili olarak hazırlanan afiş ve broşürler ile traktör sürücülerine reflektör dağıtımı yapılmıştır” denildi.

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...