ISTUDAK Bisiklet Festivali düzenliyor

1 Haziran 2016 16:11

Kısa adı ISTUDAK olan Turizm Tanıtma Ve Doğa Sporları Kulübü Derneği, Ulusal Güller Ve Göller Diyarına Yolculuk Bisiklet Festivali düzenliyor. Geçen sene birincisi yapılan bisiklet festivalinin bu sene ikincisi yapılacak.

Isparta 2 inci Ulusal Güller ve Göller Diyarına Yolculuk, Bisiklet festivali 03-04-05 Haziran tarihlerinde yapılacak, Eğirdir altın kum plajından start alacak. Istudak kulübünün düzenlediği festivale Türkiye’nin değişik illerinden bisikletçiler katılmaktadır. Ulusal bazda yapılan festivale bu sene 120 sporcunun katılması kesinleşti. Her sene katılım giderek artmakta.  Her sene ayrı ilçe tanıtılmakta. Kulüp hem Isparta’mızı tanıtmakta hem de sporcu yetiştirmektedir.

Bu seneki güzergâh Eğirdir altın kum plajı. 02 Haziran Perşembe akşamı çadırlı kamp.

03 Haziran Cuma günü sabah saatlerinde Eğirdir’den Atabey ilçesine hareket, oradan gönen ve Güney kent kasabası. Aynı akşam güney kentte konaklama.04 Haziran günü Uluborlu ve Senirkent ilçelerinden geçecek olan sporcular geceyi Yalvaç Taş evinde geçirecekler.05 Haziran Pazar günü boyalı ve Barla’ya uğrayacak olan bisikletçiler, Barla’yı gezdikten sonra Eğirdir altın kum plajında festival sona erecek.

Bisiklet festivali düzenleme komitesi adına dernek başkanı Ali TELLİ yaptığı açıklamada “İkincisini yaptığımız, Isparta bisiklet festivali umduğumuzdan fazla ilgi görüyor. Bundaki amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak, obezite ile mücadele etmek, her yaşta her insanın bisiklet kullanabileceğini göstermek ve en önemlisi Isparta’mızı Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmaktır. Bize festival destek veren ana sponsorumuz Iyaş alış veriş merkezlerine ve yönetim kurulu başkanı Bahattin Şenol’a, Eğirdir Belediyesine, Gönen Belediyesine, Güney kent belediyesine, Senirkent belediyesine, Gülta gıdaya Trafik güvenliğini sağlayacak olan İl jandarma Komutanlığına, trafik ekiplerine ve Sağlık İl Müdürlüğüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğüne ve UMKE’ye teşekkür ederim.

Ayrıca Isparta Belediyesinin bir an önce bisiklet yollarını hayata geçirmesini bir farkındalık oluşturmasını beklemekteyiz. Her Perşembe akşamları Valilik önün de toplanılarak bisiklet turlarımız devam etmektedir.

  www.istudak.org

Facebook:istudak,Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği,

Facebook:İstudak bisiklet Grubu, ve Isparta bisiklet topluluğu

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...