Büyük Doğu´nun Mimarı Necip Fazıl Kısakürek SDÜ´de Anlatıldı

31 Mayıs 2016 15:32

Türk düşünce ve edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 33. yıldönümünde, Süleyman Demirel Üniversitesi PANGEA Kulübü tarafından düzenlenen "Büyük Doğu'nun Mimarı Necip Fazıl" konulu konferans ile anıldı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Aktan, gençlere “Değerlerini unutmayan, hayatı içine dolduran ve bunları da yazıya döken bireyler olmaları” hususunda temennide bulundu.

Video konferans ile Üniversitemize bağlanan büyük fikir adamı ve yazar Nuri Pakdil, “Değerli konuklar sizleri antiemperyalist, antikapitalist, antisiyonist, antifaşist en önemlisi de antifiravunist bir bilinçle selamlıyorum” dedi. Sevmeyi sadece isim üzerinden gerçekleştirmenin zayıf kalacağını belirten Pakdil, Üstadın anlaşılabilmesi için kitaplarının çok okunması gerektiğini söyledi.

Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili anılarını paylaşan Yazar- Şair Arif Ay da “Büyük Doğu hareketinde bulunan bütün kişiler yaşlandı fakat üstat hep genç kaldı. İlk günlerdeki heyecanını hiç kaybetmedi. Onun amacı büyük bir gençlik oluşturmaktı.” diyerek Necip Fazıl’ın düşünceleri ve bakış açısı hakkında bilgiler verdi.

Şair-Yazar Necip Evlice ise Üstadın yaşamadığı hiçbir duyguyu ve olayı kaleme almadığını; bu nedenle de okuyucuyu etkisi altına aldığını belirtti.

Konferansta ayrıca Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerinden ve anılarından kesitler paylaşıldı.

Bu haber 602 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...