Gökkubbe inşaatına başlandı

4 Aralık 2012 19:01

Gökkubbe Ulusal Fuar Kongre Sergi ve Kapalı Pazaryeri’nin Batıkent Mahallesi’nde inşaatına başlandı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, inşaatın gelecek yılın ağustos ayında tamamlanacağını söyledi.

Gökkubbe'nin 35 bin metrekare alana kurulacağını söyleyen Başkan Günaydın, tamamı belediye ait arazide uzun zamandır imar çalışmalarının devam ettiğini belirterek, imar çalışmalarının tamamlanmasının ardından Gökkubbe'nin yapımına başlanıldığını ifade etti.

Alana yapılacak kubbe şeklindeki 9 bin metrekare kapalı alana sahip yapıda 600 ton demir kullanılacağına dikkati çeken Günaydın, alanda ayrıca katlı otopark bulunacağını kaydetti.

Tesisin tüm Isparta'ya hizmet edeceğini vurgulayan Günaydın, şöyle konuştu:

"Bu proje bir değişim ve dönüşüm projesidir. Kente ekonomik değer kazandıracak fabrikaları çalıştırıyoruz. Bu tesisimizi Isparta'da ulusal ve uluslararası fuarlar düzenlemek için yapıyoruz. Tesiste ayrıca kapalı halk pazarı da kurulacak. Tesis ısıtmalı ve izolasyonlu olacak."

Tesisin gelecek yıl 30 Ağustos'ta bitirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Günaydın, Gökkubbe'de ilk olarak sanayi, ardından da tarım fuarı düzenlenmeyi planladıklarını açıkladı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın burada her ay bir fuar düzenlenmesini isteyen Başkan Günaydın, "Bu fuar merkezi, Isparta'nın sanayi ve ekonomik açılımını sağlayacaktır" dedi.

Tesisin Isparta'nın kaderini değiştireceğine inandığını dile getiren Günaydın, Gökkubbe'nin yüzde 80'ini belediyenin karşıladığını, tesisin toplam maliyetinin 8 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...