Türkiye’nin Mühendislik Fakülteleri Dekanları, SDÜ’de Buluştu

24 Mayıs 2016 16:53

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakülteleri Dekanları Konseyi Toplantısı ile Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen dekanları ağırladı.

SDÜ ev sahipliğinde bu yıl 32. si düzenlenen toplantıda, deneyimler paylaşılacak, iyi uygulamalar tartışılacak, güçlü ve zayıf yönler irdelenecek.

Üniversitemiz Akademik Oda Orkestrası tarafından verilen müzik dinletisi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi yaptı. Terzi, Üniversitemizin öncü fakültelerinden olan 40 yıldan bu yana eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Mühendislik Fakültesi hakkında bilgi vererek toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Mühendislik Dekanları Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ise ülkemizdeki mühendislik eğitiminin sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulunmayı, mühendislik eğitiminin etkin ve verimli bir biçimde yürütülmesi adına öneriler geliştirmeyi ve bu önerilerin gerçekleştirilmesi yönünde çaba sarf etmeyi, gerekli girişimlerde bulunmayı amaçlayan konsey hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ise 1992 yılında kurulan Üniversitemizin fiziki ve akademik yapılanmasından bahsederek SDÜ’nün hızla büyüyen bir Anadolu üniversitesi olduğunu söyledi. Üniversitemizin kurulduğu günden bu yana önemli gelişmeler kat ettiğini dile getiren Çarıkçı, bu büyümeyle birlikte sürdürülebilirliğin ön plana çıktığını belirterek kaliteyi artırmak ve sürdürülebilirliği sağlamak adına yürüttükleri çalışmalara değindi.

Açılış konuşmalarının ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal’ın davetli konuşmacı olarak katıldığı “Yükseköğretim Ekosistemimizdeki Yakın Zamandaki Gelişmelerin Değerlendirilmesi” konulu oturuma geçildi.

Prof. Mandal, konuşmasında, “Ülkemizin 2023 Yılı Hedeflerine Ulaşma Sürecinde Yükseköğretim Sistemimiz Odaklı Stratejileri”ni değerlendirerek “Bilgi özellikle teknoloji transfer sisteminin oluşturulması ve geliştirilmesi, eğitim ve insan kaynakları sisteminin oluşturulması ve geliştirilmesi ülkemizin 2023 yılı hedefleridir. Ana hedef, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmaktır.” dedi.

Misyon farklılaşması ile üniversiteler için gerekebilecek yapısal dönüşümler ve bölgesel kalkınmada üniversitelerin kısa vadedeki rolünden bahseden Mandal, yükseköğretim sistemleri hakkında bilgiler verdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk de “Ar-Ge Yenilik Paketinin Değerlendirilmesi” konulu konuşmasında, tasarım faaliyetlerini desteklemeyi, Ar- Ge yatırımlarını özendirmeyi, Ar- Ge personelinin niteliğini ve istihdamını artmayı, Ar- Ge faaliyetlerini ticarileştirmeyi, üniversite- sanayi işbirliğini geliştirmeyi ve kurumsallaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Öztürk, Tasarım Merkezi ve Tasarım Merkezi bünyesinde yer alan vergi indirimi, sigorta primi desteği, gelir vergisi stopaj desteği ve damga vergisi istisnasına da değindi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından Prof. Dr. Zafer Dursunkaya moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Mühendislikte Yetkinlik Sınavı ve Çekirdek Müfredatı” konulu panele geçildi; panele, Mikom A.Ş. CEO’su Engin Arıkan, MÜDEK MAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Özgüler, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülçin Çivi konuşmacı olarak katıldı.

2 gün sürecek toplantıda, “Mühendislik Fakültelerinde İyi Uygulama Örnekleri, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” özel oturumu, TTGV Genel Sekreteri Dr. Mete Çakmakçı’nın moderatörlüğünü yaptığı TELENITY- İş Geliştirme ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Perksoy ile FESTO Müşteri Çözümleri Müdürü Fikret Kemal Akyüz’ün konuşmacı olarak katılacağı “Endüstri 4.0: Endüstride 4. Sanayi Devriminin Ülkemiz Açısından Değerlendirilmesi ve Bu Kapsamda Mühendislik Eğitiminden Beklentiler” konulu panel oturumu gerçekleştirilecek.

MDK Genel Kurul seçimlerinin de gerçekleştirileceği toplantının sosyal aktiviteler bölümünde ise gül toplama, Eğirdir, Sagalassos ve Gül Fabrikası Gezisi yer alacak. 

 

Bu haber 856 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...