Senirkent’te kapalı devre sulama sistemi projesi hazır

23 Mayıs 2016 16:35

Yaş sebze meyve yetiştiriciliğinde önde gelen ilçelerden Senirkent’e hayat verecek bir projenin en büyük adımı atıldı.

Senirkent’e hayat verecek bir projenin en büyük adımı atıldı. 74 bin dekar tarım arazisinin kapalı sulama şebekesine alınması için DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nce proje hazırlandı.

Toplam Bedeli 165 Milyon TL olan Kapalı Sulama Şebekesi ve Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretim Projesi’nin Kalkınma Bakanlığı’na sunulabilmesi ve bütçeye alınabilmesi için gerekli olan proje bedelinin yüzde birlik kısmını oluşturan 1 milyon 650 bin TL ise Senirkent Sulama Birliği tarafından DSİ 18. Bölge Müdürlüğü Saymanlığına bugün yatırıldı.

Senirkent Sulama Birliği Başkanı Hüseyin Selçuk ve birlik yönetim kurulu üyeleri Mehmet Bayındır, Turan Bilgiç, Ali Osman Bozdemir, Ramazan Uysal dün DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun’u makamında ziyaret ederek toplam proje bedelinin yüzde birlik dilimi olan 1 milyon 650 bin TL’lik ödemenin dekontunu bölge Müdürü Adem Coşkun’a takdim etti.

Senirkent Sulama Birliği Başkanı Hüseyin Selçuk, Demokrat Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Biz Senirkent ovasına hayat verecek proje için en önemli adımı attık. Başta Milletvekilimiz ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç olmak üzere ilimizin milletvekillerinden bu proje için destek istiyoruz. Şimdiden destekleri için de teşekkür ediyoruz” dedi.

Genel seçimler öncesi AK Parti Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in sulama birliklerinin özel idareye devri ile ilgili ilk adımı Senirkent Sulama Birliği atmış ve fesih kararı almıştı.

Sonrasında yaşanan gelişmelerde ise aralık ayında fesih kararı alan Senirkent ve Hoyran sulama birliklerinin fesih kararına DSİ ret cevabı verdi. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresinin yazısına verdiği cevapta Senirkent Ovası Sulama Birliğinin fesih kararını geçersiz sayıldığını belirtti.

Böylelikle hem üreticinin sulama sorununda yaşanan belirsizlik hem de birlik çalışanlarının durumunda yaşanan belirsizlik sona ermiş oldu.Süreçte son dönemeç ise dün yaşanmış oldu.  Senirkent Sulama Birliği 74 bin dekar sulama şebekesinin kapalı sisteme dönüştürülmesi için tam 1 milyon 650 bin Türk Lirası katkı payını yatırarak dekontu DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun’a teslim etti. Böylelikle gerekli diğer yasal işlemler tamamlanıp Senirkent Sulaması Yenileme işi 2016 ek yatırım programına dahil edilecek.

 

Bu haber 837 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...