Eğirdir’e 75 Yataklı Yeni Hastane yapılacak

4 Aralık 2012 18:54

Sağlık Bakanlığı tarafından Eğirdir’e İlçe Hastanesi yapılacak. 50 artı 25 yataklı olarak yapılacak hastane için yer tespit çalışmaları yapıldı.

Sağlık Bakanlığı İnşaat Daire Başkanlığından Bölge Koordinatörü İnşaat Mühendisi Sezai Şimşek, Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, İl Sağlık Sekreteri Dr. Osman Aydın, Sağlık Bakanlığı Daire Başkanlığı Mimarı Bekir Önal Eğirdir’e yapılacak yeni hastanenin yeri için Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret edip fikir alışverişinde bulundular.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir’in Selçuklu şehri olduğunu vurgulayarak, “Yapılacak hastanemizin mimarisi Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılır ise son derece memnun oluruz” dedi. Başkan Özmeral, “Eğirdir Selçuklu şehridir. Kıymetli tarihi eserlerimiz bulunmaktadır. Kervansaray’ımız, Dündar Bey Medresemiz, Esman Sultan Hamamımız, Hızır Bey Camimiz, Türkiye’de altından yolgeçen tek Kemerli Minaremiz, Baba Sultan türbemiz bulunmaktadır. Bu sebeple yapılacak hastanenin projesinde Selçuklu mimarisi kullanılırsa çok güzel olacak ve Eğirdir’in adına yakışan bir hastane unvanını kazanacaktır” dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini samimi duygularla belirten Başkan Özmeral, Sağlık Bakanlığı Bölge Koordinatörü İnşaat Mühendisi Sezai Şimşek, Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, İl Sağlık Sekreteri Dr. Osman Aydın, Sağlık Bakanlığı Mimarı Bekir Önal ile birlikte Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastahanesi arsasının boş kısmında yapılacak yeni hastane için Belediye İmar haritası üzerinden incelemelerde bulundular.

Projeye göre 50 artı 25 yataklı hastanenin tamamlanması ile birlikte mevcut Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yine hizmet vermeye devam edecek.

 

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...