Eğirdir’e yeni trafolar yerleştirildi

4 Aralık 2012 18:52

Tedaş’ın yeni trafo köşkleri Eğirdir Belediyesi’nin geleceğe dönük yaptığı imar düzenlemesine göre tesbit edilen yerlere konuldu

Ankara’dan tırla gelen hazır iki  trafo köşkü İstasyon Mahallesi ile Seydim Mahallesi, Poyraz Mahallesi sınırı olan eski Isparta Yolu kenarında önceden alt yapısı hazırlanan yerlerine montajı yapıldı.

Trafoların yerleştirilmesi sırasında Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de bulunarak, “Bu gibi hizmetler geleceğe yapılan yatırımlardır. Yeni trafolarla elektriklerimiz daha güçlü olacak ve düzenli olacak. Kesintiler azalacak, bakımı, kontrolü kolaylaşacak” diyerek Eğirdir’e hayırlı olmasını diledi.

Çarşı merkezi olan Esma Sultan Hamamı meydanında Maşacılar evinin önündeki demir direk üzerinde bulunan görüntü kirliği yapan eski trafo artık100 metreileride yeni konan köşke yer altı hatlarıyla aktarılacak.

İstasyon Mahallesi, eski Tekel Binası arkasına yerleştirilen diğer trafo köşkü ise Orman İşletmesi ile U virajı altındaki yerleşim yerlerine ve çevresine hizmet verecek.

 

 

Bu haber 1574 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...