“19 Mayıs asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir”

19 Mayıs 2016 17:44

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Türk tarihi şanlı zaferler ve fetihlerle dolu bir kahramanlıklar tarihidir.” diyen Baro Başkanı Av. Gökmenoğlu açıklamasına şöyle devam etti; “Aziz milletimiz, tarih boyu büyük devletler kurmuş ve gittiği yerlerde iz bırakan medeniyetler oluşturmuşlardır. Ancak; Türk tarihinde bu zaferler, fetihler ve büyük medeniyetlerin yanında büyük buhranlar ve sıkıntı dönemleri de vardır.

Türk milleti, tarih boyunca böyle buhran dönemlerinde defalarca varlık mücadelesi vermek zorunda kalmıştır. 19 Mayıs 1919 esarete, aşağılanmaya, sonsuza kadar sömürülmeye, ulus olarak yok edilmeye yönelik emperyalist reçeteye “Ya bağımsızlık, ya ölüm!” diye cevap veren onurlu bir ulusun ayağa kalktığı tarihtir! 19 Mayıs 1919 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde “İstiklal’i Tam Türkiye” idealini gerçekleştirme yolunda ilk adımın atıldığı; tüm yokluk ve yoksunluklara rağmen, makus talihini yenmek ve emperyalist güçlerin kendi çıkarları doğrultusunda biçimlendirmeye çalıştıkları tarihinin akışını değiştirme kararlılığının tüm dünyaya duyurulduğu gündür.

19 Mayıs, soylu milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir.

Büyük Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünü Isparta Baro Başkanlığı olarak kutluyor, Ulu Önder Atatürk´ümüzü ve Aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle anıyor saygılar sunuyoruz.”

 

 

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...