Eğirdir’liler İşkur Hizmetlerini Belediyeden alabilecek

4 Aralık 2012 18:51

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hüseyin Ergin ve Şef Fahriye Durmuş birlikte Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i ziyaret ederek, ilçede yeni İŞKUR hizmetlerinin yerinde verilebilmesi için protokol imzaladılar.

İŞKUR Müdürü Hüseyin Ergin Isparta’nın bazı belediyeleri ile bu protokolü imzaladıklarını belirterek, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile de protokolün imzalanarak hayata geçirilmesinden son derece mutlu olduklarını söyledi.

Eğirdir için önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Halkımız bundan böyle Isparta’ya kadar gitmek zorunda kalmayacak. İŞKUR İl Müdürlüğü ile ilgili konularda vazifelendirdiğimiz Belediye personelimiz, İŞKUR’un verdiği bazı hizmetleri Belediyemizde verebilecek. Yaptığımız anlaşma ile halkımıza kolaylık sağlanmış oldu” dedi.

Yapılan protokol neticesinde Eğirdir Belediyesi imzalanan anlaşmaya göre,  E-İşkur üzerinden iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın niteliklerine uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak,  işgücü uyum programlarına başvuru yapmak ve takip etmek, özel sektör işvereninin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi konularda hizmet verebilecek.

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, Başkan Özmeral’e samimi davranışlarından ve bundan sonra yapılacak hizmetlere katkı sağlamasından dolayı teşekkür etti. 

 

 

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...