Ağız kokusuna dikkat!

17 Mayıs 2016 18:11

Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüdayi Kartöz, birçok nedenden dolayı meydana gelen ağız kokusunun önemli hastalıkların habercisi olabildiğini söyledi.

Isparta - Burdur Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüdayi Kartöz, ağız konusunun insan sağlığını olumsuz yönde etkilerken, kişinin çevresine kötü lanse edilmesine neden olduğunu vurguladı. Başkan Kartöz; açlık, diyet, ağız kuruması ya da sıvı gıda eksikliklerinde vücuttaki yağ ve proteinin çözünmeye başladığını dile getirerek, “Bu metabolizmanın yan ürünleri kötü ağız kokusu olarak yansır. Diş çürükleri, diş eti iltihapları, ağız kokusunun önemli nedenlerindendir” dedi.

Ağız içinde oluşacak herhangi bir enfeksiyonun bakteri üremesini artıracağı için daima ağız kokusuna neden olacağını vurgulayan Başkan Kartöz, diş ve diş eti hastalıklarının önemli ölçüde kötü koku yapacağını, ağız içindeki eskimiş köprü ve diş protezlerinin de zamanla gıda birikmesine yol açacağından kötü kokulara sebep olabileceğini kaydetti.

Isparta - Burdur Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüdayi Kartöz, bu durumlarda yenilenmesi gerekenlerin değiştirilmeleri ve eksik olan dişlerin yerleri için gerekli tedavilerin yaptırılması gerektiğini belirterek, ağız kokusu ile mücadelede, dişler ve diş sağlığının ilk aşamayı oluşturduğunu söyledi.

Kartöz, ağız kokusunun yapılacak birkaç pratik işlemle giderilebileceğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Gece boyunca tükürük salgısı azalıyor ve ağzın içindeki yemek parçacıkları uzun süre burada duruyor. Bu nedenle yemek yedikten sonra dişlerin ve dilin iyi bir şekilde fırçalanması, diş ipi veya ara yüz fırçaları kullanılarak dişler arasındaki bölgelerin temizlenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...