Atık malzemeler el sanatı ile buluşuyor

16 Mayıs 2016 15:55

Eğirdir Belediyesi'nin atık malzemeleri, el sanatıyla buluşunca ortaya değişik eserler çıkıyor.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Atık malzeme diyerek çöpe atmak yerine, el sanatları ile buluşturup, değişik fikirler ortaya çıkarıyoruz ve şahane eserler üretiyoruz" dedi.

Eğirdir Belediyesi'nde çalışan bayanlar, geri dönüşüme müsait odun ve kereste atıklarından tavan kaplama malzemesi üretiyor. Atık kereste ve odun parçalarının aynı boylarda kesilmesinin ardından, yapıştırılarak aralarındaki boşluklara da bilyeler (misket) yerleştirilerek ortaya çıkan tavan malzeme görenlerin de ilgisini çekiyor, beğenisini kazanıyor. Ayrıca bu malzemeler, şehrin muhtelif kavşaklarına ve ağaç etraflarına da yerleştirilerek süs bitkileri dikiminde de kullanılıyor.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yeni bir iş kapısı olabilecek çalışmanın sonuçlarını şehrin muhtelif yerlerinde görülebileceğini belirterek, "Atık malzemelerden harikalar yaratmanın peşindeyiz ve aldığımız sonuçlar keyif verici" açıklamasında bulundu.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Buradaki işlem, mantalitenin başında atık değerlendirme. Burada değerlendirdiğimiz malzeme, atık ve yakacak odun parçaları. Bu malzemeyi el sanatı ile buluşturunca, hanımlar oya örer gibi ellerindeki marifeti burada da kullanarak tavan malzeme haline getiriyorlar. Bizim burada yaptığımız çalışma bazılarına örnek olabilir. Böylelikle güzel bir iş kapısı açılabilir. Keresteci, oduncu, bilyeci ve elektrikçiye yeni bir iş kapısı açılabilir. Hanımlara da yeni bir iş kapısı açılmış oluyor. Bizim meramımız, tavanlarda da göreceğiniz gibi atık malzemeleri geri dönüştürmek. Biz burada atık malzemelerden harikalar yaratmanın peşindeyiz." dedi.

 

 

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...