Çiftçilere eğitim

6 Mayıs 2016 15:44

İlimizde “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” projesi kapsamında çiftçilere yönelik çeşitli kurslar açıldı. Kurs sonunda Eğirdir Tepeli Köyünde 14 erkek çiftçi, Merkez Yakaören Köyünde ise 5’i kadın 15 kursiyerimiz başarılı oldu.

Konu ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle: “
Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kur Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “Aktif İş Gücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü” esas alınarak İlimizde “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” projesi kapsamında kurslarımız açılmaya devam ediyor.
2016 yılında açılacak kurslar için, İl Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ve ilgili İlçe Müdürlükleri aracılığıyla, eğitici ve kursiyerler temin edilerek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri işbirliğiyle, “Bitki Bakım ve Koruma Makineleri Bakım ve Onarım Kursları” açılmıştır.
2016 yılı Mart ve Nisan aylarında ilimiz Eğirdir İlçesi Tepeli köyünde 18 ve Isparta Merkez Yakaören köyünde 15 çiftçiye, Bitki Bakım ve Koruma Makineleri Bakım ve Onarım ile ilgili uygulamalı ve teorik eğitim verilmiştir. Kurs sonunda Eğirdir Tepeli Köyünde 14 erkek çiftçi, Merkez Yakaören Köyünde ise 5’i kadın 15 kursiyerimiz başarılı olmuştur.
Kurs programımız Gelendost ilçesi Yenice-Afşar köylerinde devam etmektedir. Yaka köyündeki kurslar ise Mayıs ayında açılacaktır”.

Bu haber 533 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...