Isparta Belediyesi’nden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım sürüyor

5 Mayıs 2016 15:33

Isparta Belediyesi, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yardımlarını sürdürüyor. Daha önce de Bayırbucak Türkmenleri için gıda, giyim ve kömür yardımlarında bulunan Isparta Belediyesi son olarak yine un ve giyimden oluşan 20 tonluk yardım kamyonunu yola çıkardı. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatlarıyla hazırlanan yardım kamyonu yola çıktı. Yardım kamyonunun yüklenmesinin ardından yardımları ulaştıracak olan personel Belediye Başkan Yardımcıları Recep Erdem ve Halil Gülderen tarafından uğurlandı.
Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem yaptığı açıklamada, “Türkmen kardeşlerimiz bizim canımızdandır, kanımızdandır, kardeşimizdir” dedi.
Türkmenlerin bölgede çıkar peşinde koşan zalimler tarafından hedef haline getirildiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Recep Erdem şu görüşlerde bulundu:
“Kendi canlarını, vatanlarını savunan Türkmen kardeşlerimiz vatan toprağının kutsallığına inanan ve bu uğurda can verip, bu sevdasından vazgeçmeyen soydaşlarımız, tüm imkansızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışmaktadırlar.
Rus uçaklarının ve Suriye rejim güçlerinin hem denizden, hem karadan bombaladığı bu bölgede IŞID’mi var, terör örgütleri mi var. Bombalanan Türkmen kardeşlerimizdir.
Saldırılar nedeniyle binlerce Bayırbucak Türkmeni evlerini terk ederek, Hatay’ın Yayladağı sınırına yakın kamplardaki çadırlara sığınmışlardır. Binlercesi ise evlerinde bombaların gölgesinde yaşam mücadelesi vermektedirler.
Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda Isparta Belediyesi olarak Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanında olduk. Bugüne kadar gıda, giyim, yakacak ve benzeri olmak üzere 6 Tır malzeme gönderdik. Bugünde yine Bayırbucak Türkmenlerimizin kullanımı için başta un olmak üzere giyim malzemesini hazırladık. 20 tondan oluşan Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz için hazırlanan aracımızı şu anda yola çıkarıyoruz. Bu yardımlarımız aralıksız olarak sürdürülecektir.
Bu vesileyle belirtmek isterim ki, Bayırbucak Türkmenleri vatanlarını savunmaktadır. Burada yaşanan olaylar göstermiştir ki, kardeşliğimizin, birliğimizin, ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz bir kez daha görmeliyiz. Ülke olarak vatan birliğimize kardeşlik birliğimize ve gönül birlikteliğimize daha fazla sahip çıkmalıyız”

 

 

 

Bu haber 626 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...