Emniyet suçlulara göz açtırmıyor

28 Nisan 2016 17:36

Emniyetten konu ile ilgili yapılan bilgilendirme şöyle: “Asayiş Şube Müdürlüğümüzce, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, ilimizde suç işlenmesini önlemek ve işlenmiş suçların faillerini tespit edip, yakalamak için çalışmalarımız kesintisiz olarak devam etmektedir.

1-      KASTEN ADAM ÖLDÜRME SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI:

Ordu Emniyet Müdürlüğünce geçtiğimiz aylarda meydana gelen “Adam Öldürme” suçundan şüpheli olarak aranan Gürcistan Uyruklu Z.K. isimli şahsın ilimizde bulunduğu bilgisi elde edilmesi üzerine yapılan araştırma neticesinde Çünür Mahallesinde bir ikamette kalmakta olduğu tespit edilmesi üzerine düzenlenen operasyonla eve baskın yapılarak evde bulunan üç şahıs yakalanmıştır.

Yapılan inceleme neticesinde “Adam Öldürme” suçundan aranmakta olan Z.K. isimli şahsın ayrıca Fatsa İlamat ve İnfaz Bürosu tarafından 4 yıl 8 ay 7 gün kesinleşmiş hapis cezası ile değişik adli makamlarca 8 ayrı suçtan aranma kaydının bulunduğu anlaşılarak şahıs gözaltına alınmıştır.

İkamette bulunan diğer şahıslar Z.T. ve M.P. isimli şahısların da Gürcistan uyruklu oldukları ve her üç şahsın yurda giriş yasakları bulunduğu ve kaçak yollardan ülkemize giriş yaptıkları tespit edilmiştir.

Yakalanan şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler yapılarak Z.K. isimli şahıs adli mercilere sevk edilmiş olup çıkarıldığı adli makamlarca TUTUKLANAN şahıs cezaevine gönderilmiş, diğer şahısların ülkemizden sınır dışı edilmeleri için gerekli çalışmalara başlanılmıştır.

 2-      PARK HALİNDEKİ ARAÇLARA ZARAR VEREN ŞAHIS YAKALANDI:

Kepeci Mahallesinde geçtiğimiz günlerde aynı sokak üzerinde park halinde bulunan 7 aracın kaportalarının sert bir cisimle çizilerek zarar verilmesi olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde olayın failinin A.Ö. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş olup, öğrenci olduğu anlaşılan şahıs kısa sürede yakalanmıştır.

Şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılarak adli mercilere sevk edilmiştir.

 3-      FAİLİ MEÇHUL OLAYLAR AYDINLATILDI:

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğümüzce ilimizde meydana gelen faili meçhul olayların faillerinin tespit edilerek yakalanması ve adli mercilere sevk edilebilmeleri için suç mahallerinde titiz bir inceleme yapılarak bulunabilecek her türlü iz ve delil değerlendirmeye tabi tutulmaktadır.

Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde geçtiğimiz on gün içerisinde ilimiz merkezinde çeşitli mahallelerde meydana gelen “İkametten Hırsızlık”, “Oto Hırsızlığı” ve “Motosiklet Hırsızlığı” olaylarının failleri suç mahallerinde yapılan inceleme sonucu elde edilen delillerin değerlendirilmesi ile tespit edilerek adli mercilere gerekli bilgilendirme yapılmıştır”.

 

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...