“Şiddete sadece kadınlar maruz kalmıyor”

4 Ağustos 2012 10:29

 

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, kadına şiddet projelerinin Türkiye’de ses getirdiğini belirterek; “Ancak, şunu belirtmek isterim ki, şiddede sadece kadınlar maruz kalmıyor. Bugüne kadar müdürlüğümüze 2 erkek eşlerinden şiddet gördükleri gerekçesiyle başvuruda bulundu” dedi.

 

Önceki gün Halıkent Mahallesi’nde bulunan Polis evinde basın mensupları ile iftar yemeğinden buluşan Gürkan, soruları yanıtladı. Gürkan, gazetecilerin kadına yönelik şiddet şikayeti alıyor musunuz? Sorusuna şu cevabı verdi: “Çok şükür ilimizde kadına yönelik şiddet olayları ile sıklıkla karşılaşmıyoruz. Ancak geçtiğimiz günlerde iki erkek vatandaşımız, eşinden şiddet gördükleri iddiasıyla bizden koruma talep etti” dedi. İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Isparta’nın güvenlik konusunda bir sıkıntısının olmadığı söyledi. Isparta İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve bazı daire birimleri geçtiğimiz gün akşam basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Halıkent Polis evinde düzenlenen iftar yemeğine Toplum Destekli Büro Amirliğinin sürekli yardımcı olduğu Kimsesiz, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarda katıldı. Yemek sonrası bir konuşma yapan Isparta il Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan Isparta’nın güvenilir bir şehir olduğunu ve geçmiş yıllara oranla asayiş olaylarının yaşanmadığını belirtti.

 TÜRKİYE’YE ÖRNEK ŞEHİRİZ

Isparta’nın, sosyal sorumluk projeleri ve asayiş yönünden Türkiye’ye örnek bir olduğunu söyleyen Gürkan, Avrupa Birliği projelerin devam ettiğini söyledi. Gürkan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından maddi durumu iyi olmayan ailelere polis evinde iftar yemeği verdiğini de dile getirdi. Gürkan: “Geçmiş yıllara göre Isparta’da asayiş %15-20 düşüş göstermiştir. İlimiz asayiş bakımından Türkiye’nin sayılı illerinden biridir. Ufak tefek hırsızlık olayları oluyor. bilhassa yaz aylarında ve oruç aylarında dışardan gelen şahıslar hırsızlık yapıyor. Bunların peşindeyiz. Trafik kazaları yok denecek kadar azdır. Kadına şiddet olaylarında Isparta yine örnek illerden biridir. Hatta geçen gün iki erkek müdürlüğümüze gelerek eşleri tarafından darp edildiğini şikayet etmiştir. Gerek dolandırıcılık ve gerekse gasp olayları bakımından Isparta’nın durumu çok iyidir. Isparta Türkiye’de örnek bir il olarak durumunu sürdürecektir. Bu hususta siz basın mensuplarını tenkit ve önerilerinin her zaman bekliyoruz” dedi.

Bu haber 726 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...