Gökkubbe Ulusal Fuar Merkezi kapılarını 5 Mayıs açıyor

26 Nisan 2016 18:52

Belediye tarafından yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Sergi Salonu inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Merkez, kapılarını 5 Mayıs 2016 tarihinde Isparta 20. Yapı, Dekorasyon, Mobilya ve Ev Tekstili Fuarı’nda halka açacak.

5 MAYIS’TAKİ FUARLA KAPILARINI ISPARTALILARA AÇIYOR

Isparta Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Sergi Salonu inşaatı son aşamasına geldi. Gökkubbe, 5 Mayıs’ta yapılacak olan fuarla kapılarını Ispartalılara açacak. Mimarisiyle de dikkatleri üzerine çeken proje bölgedeki mahallelerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte. 

ÇOK AMAÇLI OLARAK KULLANILACAK

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gerçekleştirdikleri proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda inşaatına başladığımız Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Sergi Salonu inşaatı son aşamasına gelmiş bulunmaktadır. İnşaallah bu merkezimizi 5 Mayısta bir fuarla hizmete açacağız. Burada kongreler, genel kurullar, yapılacağı gibi Uluslarası ve Ulusal her türlü fuarlar da burada yapılabilecektir. Yani, burasını çok amaçlı olarak kullanabileceğiz” dedi.

4 MAHALLEYE HİTAP EDEN PAZAR YERİ OLACAK

Işıkkent Mahallesindeki Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Sergi Salonu yanına yapılan yeni bir yapı için dört mahalleye müjde veren Başkan Günaydın; “Bakın, burası  sadece fuar merkezi ile kalmıyor. Buranın yanına haftanın her günü açık olacak bir Pazar yeri kuruyoruz. Burası bir AVM şeklinde olmayacak. Burası Pazar yeri olacak ve vatandaşlarımız haftanın 7 günü buradan taze sebze ve meyvelerini temin edebilecekler. Bu Pazar yerinden başta Fuar Merkezinin bulunduğu Işıkkent Mahallesi olmak üzere Batıkent, 1001 Evler ve hatta Hızırbey Mahalleleri de yararlanabilecektir” dedi.

GÖKKUBBE’NİN ÇATISINA AY – YILLDIZ FİGÜRLERİ MONTE EDİLDİ

Gökkubbe’nin çatısına bağımsızlığımızın sembolü, dev Ay – Yıldız figürlerinin de yerleştirildiğini ve Gül motiflerinin de bugün – yarın yerleştirileceğini dile getiren Başkan Günaydın; “Burası Akdeniz Bölgesi’nin en büyük Uluslararası Fuar Merkezi olacak. Gökkubbe’nin inşaatında artık sona geliyoruz. 5 Mayıs’ta ilk fuara ev sahipliği yapacak olan Gökkubbe Uluslararası Fuar Merkezi’mizin çatısına, bağımsızlığımızın sembolü, dev Ay – Yıldız da yerleştirildi. Şimdi ise Isparta’nın simgesi dev gül motifleri de yerlerine konulacak” dedi.

Bu haber 1126 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...