Eski Tabakhane bölgesi ‘olduğu gibi’ kaldı

1 Aralık 2012 14:07

Isparta’nın 50 yılında var olan ve 2008 yılı Kasım ayında mevcut yerinden kaldırılarak Minasın Bölgesine taşınan Tabakhane’nin Sermet Mahallesindeki eski yeri olduğu gibi duruyor. Başta TOKİ konutları olmak üzere bir çok projenin yapılacağı belirtilen yere şuana kadar hiçbir şey yapılmış değil.

Isparta şehrinin yarım asırlık dönemine şahitlik eden ve şehrin merkezinde mezbelelik haline gelen eski Tabakhane 21 Kasım 2008 tarihinde dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman ve o tarihteki Valisi Şemsettin Uzun’un da katıldığı törenle yıkılmıştı. 

Bu durumu memnuniyetle karşılayan Tabakhane’nin bulunduğu Sermet Mahallesinin Muhtarı Ahmet Sırsat ve Tabak Esnaflarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Marulcu da,  Tabakhanenin yıkılmasından çok büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek konu hakkındaki memnuniyetlerini dile getirmişlerdi.

ARADAN TAM 4 YIL GEÇTİ AMA…

Söz konusu eski Tabakhane’nin yıkılarak Minasın bölgesine taşınmasının ardından tam 4 yıl geçti. Fakat,eski Tabakhane’nin bulunduğu yer olduğu gibi duruyor. Orada  yıkılan Tabak esnaflarına ait dükkanlardan kalan inşaat artıkları ve molozlar alanı kaplamış vaziyette duruyor.

ESKİ TABAKHANE ALANINA YAPILACAK PROJELER NE OLDU ?

Isparta’nın 50 yılında var olan ve yaydığı kötü koku nedeniyle son zamanlarında mahalleli tarafından büyük tepki çeken ve kaldırılması istenen eski Tabakhane’nin şehrin içinden kaldırılmasının ardından boşalan yaklaşık 30 bin metrekarelik alan şuan bomboş duruyor. Bu alana TOKİ tarafından konutların yapılmasının yanı sıra şehri güzelleştirecek sosyal projeler yapılması planlanmış ve açıklanmıştı. Ancak, şuana kadar bu konuda hiçbir gelişme yok.

KOSKOCA ALANDA SADECE CAMİ KALDI

İnşaat atıkları ve molozların bulunduğu eski Tabakhane alanında kalan sadece Tabakhane Camiisi oldu. Söz konusu camii hala orada duruyor ve çevre sakinlerine din hizmeti vermeye devam ediyor. 

Bu haber 1428 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...