Belediyeden Kutlu Doğum Etkinliği

21 Nisan 2016 16:35

Isparta Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, Belediye Kültür Sineması’nda bir etkinlik düzenledi. Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında Hafız Ahmet Sarıkaya Kur’an-ı Kerim Tilaveti, İlahi Sanatçısı Mehmet Arıcı da, Semazen eşliğinde birbirinden güzel ilahileri seslendirdi. 

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Belediye Kültür Sineması Salonu’nda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumunun 1445.yıldönümü dolayısıyla hazırlanan Kutlu Doğum etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, yaptığı konuşmada Kutlu Doğum Haftası’nı, Ispartalılarla bir arada kutlamaktan dolayı duyulan mutluluğu ifade ederken, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumuyla bir devrin kapandığını ve yeni bir devrin açıldığını kaydetti. Kutlu Doğum denince tüm Müslümanların heyecanlandığını aktaran Kayacan, İslam aleminin kutlu doğum haftasını kutladı.
Isparta Belediyesi Mehteran ekibinin program öncesinde yaptığı gösterinin ardından görme engelli olmasına karşın küçük yaşlarda Hafız olan ve Dünya birinciliği ve 3.’lüğü bulunan Ahmet Sarıkaya salonda bulunanlara Kur’an-ı Kerim okudu.
Duygu dolu anların yaşandığı gecede İlahi Sanatçısı Mehmet Arıcı da, semazen eşliğinde birbirinden güzel ilahileri seslendirdi. Mehmet Arıcı, Ramazan ayları ve böylesine müstesna günlerde kendisini Ispartalılarla buluşturan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Gecede ayrıca konuklara gül şerbeti ikramında bulunuldu.

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...