Kültür Müdürlüğü salonunda Minyatür Sergisi

21 Nisan 2016 16:34

İçinde bulunduğumuz haftanın Turizm Haftası olması nedeniyle geçtiğimiz gün Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim görevlileri Habibe Şimşek ve Sema Ünal tarafından minyatür sanatında resimlerin olduğu sergi Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde Isparta halkının beğenisine sunuldu.

Habibe Şimşek’in altın varak, guaj , sulu boya kullanılarak yaptığı 25 adet minyatür ile Sanatçı Sema Ünal tarafından suluboya ve yağlıboya tekniği ile yaptığı canlıları konu alan 25 adet resmin yer aldığı sergi, 22 Nisan Cuma gününe kadar sanatsevererin beğenisine açık kalacak.

Gerçekleşen sergi açılışına Vali Yardımcısı Fatih Aksoy ve çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılış konuşmalarını yapan SDÜ Öğretim Görevlisi Habibe Şimşek, minyatür sanatı hakkında davetlilere bilgiler vererek, minyatür sanatının Uygurlar zamanından günümüze geldiğini söyledi.
Sanatçı Habibe Şimşek’in ardından kısa bir açılış konuşması yapan Vali Yardımcısı Fatih Aksoy’da, böylesine güzel eserleri vatandaşlarla buluşturan sanatçılara teşekkür etti.
SDÜ Öğretim Görevlisi Habibe Şimşek, serginin açılış konuşmasında şu ayrıntılara yer verdi.
“Değerli konuklarımız. Arkadaşım Sema Ünal ile birlikte açmış olduğumuz sergiye hepiniz hoş geldiniz. Teşriflerinizden dolayı büyük bir onur duyduk hepinize tek tek teşekkür ediyoruz. Bu değerli eserlerimizi gerçekleştirirken uzun zamanlar harcadık ve yapılan çalışmaları bizlerle paylaşmanız bizleri onore etti. Bizler bu çalışmaları gerçekleştirirken bu haftanın Turizm Haftası olması nedeniyle ve Kutlu Doğum Haftası’na tekabül etmesi de bizim için son derece güzel bir şey. Çünkü sanatın birleştirici gücünü ben şurada yaşıyorum. Birçok yerden gelen öğrencilerimiz olması sebebiyle pek çok kişi burada bulunmakta ve bu birliği beraberliği bizim içimizden geldiğince Yüce Allah’ın sunmuş olduğu güzelliklerin yanında ve o güzelliklerin yanında bizim yapacağımız gerçek öncümüz Allah’tır. Yüce Allah’ın bu yaratmış olduğu şeyleri bizler sadece bir ayna tutan kişileriz. Bu ayna sayesinde hissettiklerimizi sizin önünüzde sunuyoruz. Hissettiklerimizi sizlerle paylaşmak bizim için son derece güzel. Yüce Allah güzeli sever. Güzelle beraberdir. Yaşadığımız her şeyi, sunmuş olduğumuz her şeyde ve insanlar arasında yaptığımız her şey de güzeli ararız. Hep güzelle beraber olmak isteriz. Bunlar yaratılışlarda güzel her şey de güzel olmasını ve sergimizin hayırlı olmasını diliyorum. Ben minyatür sanatıyla uğraşıyorum. Minyatür hakkında kısaca şöyle bir açıklama yapmak isterim. Çünkü çok fazla bilinen bir şey değildir. Geleneksel sanatlarımızdandır. Ata yadigarı bir sanattır. Bu sanat eskiden el yazması kitaplarda konuyu açıklayıcı özelliği olan ve kendine özgü özelliklere sahip olan bir resim sanatıdır. Bu da daha çok bilinen tarihi alanlarda yapılmıştır. Fakat köken olarak Uygurlara dayanmaktadır. Bu sanat bizim günümüze kadar gelmiştir ve biz bu sanatla uğraşıyoruz. Bu sanatın devamının sağlanması için gerekli bazı kurum ve kuruluşlar vardır. Güzel Sanatlar Fakültelerinin Geleneksel Türk Sanat Bölümleri ve bazı yine özel kurum ve kuruluşlara ait olan kurslar bunun devamını sağlamaktadır. Tabi ki bu sanatın sadece tarihi alanda değil, pek çok konu ile de anlatılabileceğini biliyoruz. Isparta’mızı Turizm Haftası nedeniyle yapılan etkinlik çerçevesinde yapılmış olması, bir tevafuk olarak değerlendiriyorum. Çünkü bizim yapmış olduğumuz şeyler de kültürel değerlerimizi ele alıyoruz. Isparta bugün yaşanılabilir şehirlerarasında birinci olmuştur. Bu sebebiyle biz bunu taçlandırmak istedik. Sözlerimi çok fazla uzatmak istemiyorum. Hepinize tekrar teşekkür eder, saygılarımı sunuyorum”
Vali Yardımcısı Fatih Aksoy, “İki sanatçımızı da kutluyorum. Böylesine anlamlı bir çalışmalar yapmışlar gerçekten insan bu eserlere baktığı zaman huzur doluyor. Ben iki sanatçımızın da ellerine sağlık diyor ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...