Özgen Doğan’ın adı ölümsüzleşti

1 Aralık 2012 14:00

Isparta’da 30 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen uçak kazasının 5. Yıldönümünde, söz konusu kazada hayatını kaybeden fizikçilerden Özgen Berkol Doğan’ın ailesinin ‘O’nun adını yaşatmak ve birikimlerini genç kuşaklara aktarmak için ‘Özgen Berkol Bilimkurgu Kütüphanesi’  isimli kütüphane İstanbul’da açıldı.

1 Aralık Cumartesi günü yani, Isparta’da 30 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen uçak kazasının 5. Yıldönümünün ertesi günü İstanbul'da Kadıköy Moda Caddesi No.6 Kat: 1 adresinde saat 15.00’te gerçekleştirilen açılışa çok sayıda bilim adamı, akademisyen, gazeteci, ailesi ve sevenleri katıldı.

Öte yandan, Türkiye’nin bir çok ilinden seçme kitaplardan oluşan kitapların Türkiye'nin ilk bilimkurgu kütüphanesi olan bu mekana gönderdikleri bildirildi.

GENÇ FİZİKÇİ 27 YAŞINDAYDI

Özgen Berkol Doğan, 30 Kasım 2007’de Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bir çalıştaya giderken Isparta’da meydana gelen Atlasjet uçak kazasında hayatını kaybetmişti. 27 yaşında yaşama veda eden genç bilimci üç bilimkurgu romanını tercüme ederek Türk yazınına kazandırmıştı.

BABA’DAN ‘AÇILIŞA GELİRKEN

YANINIZDA BİR KİTAP GETİRİN’ ÇAĞRISI

Genç Fizikçi Özgen Berkol Doğan’ın Babası Ahmet Doğan, oğluna adadığı Bilimkurgu Kütüphanesinin açılışa gelecek konukların yanında bir kitap getirmeleri çağrısında bulunduğu ve söz konusu kütüphanede kültür etkinliklerinin de gerçekleşeceği bir ortam oluşturulduğu belirtildi.

O KAZADA 6 BİLİM ADAMI HAYATINI KAYBETMİŞTİ

30 Kasım 2007 tarihinde Isparta’da meydana gelen uçak kazasında ölen yolcular arasında Özgen Berkol Doğan’ın yanı sıra Süleyman Demirel  Üniversitesi'ne, konferans vermek üzere gelen 5 bilim adamı daha bulunuyordu. 

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nce düzenlenen ''fizik'' konulu bir konferansa katılmak üzere Atlasjet uçağına binen ve hayatlarını kaybeden yolcular arasında, Boğaziçi Üniversitesinden Dünyaca ünlü fizikçi Prof. Dr. Engin Arık, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan, Yüksek Lisans Öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesinden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan da aynı kazada hayatlarını kaybettiler.

Uçak kazasında yaşamını yitiren 6 nükleer fizikçiden 3'ü Boğaziçi Üniversitesi'nde, 3'ü ise Doğuş Üniversitesi'nde görev yapıyordu. Yaşamını yitiren 6 fizikçiden 2'si alanlarında uzman olan profesörlerdi.

 

 

Bu haber 885 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...