Kış geldi kan bağışları düştü

1 Aralık 2012 13:59

Türk Kızılayı Isparta Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel, kış mevsiminin gelmesi ile birlikte kan bağışında ciddi bir düşüş yaşandığını belirterek, vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.

Kanın anlık değil, devamlı ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılıçel; “Bilindiği gibi Aralık ayına girdik ve havaların soğuyup kış mevsimine girmemizle birlikte kan bağış oranımızda da düşüşler yaşanmaya başlamıştır. 18 - 65 yaş arasında, sağlıklı her birey kan bağışı yapabilir. Erkeklerde yılda dört, kadınlarda üç kez bağış yapılabilir. Bir seferde bir ünite (470 ml) kan alınmaktadır. Ayrıca bağışçılarımıza, kurumumuz tarafından bizzat yerinde teşekkür edildiği gibi ayrıca telefonuna teşekkür mesajı yollanmaktadır. Bir yılda en çok kan bağışında bulunan duyarlı vatandaşlarımıza ise teşekkür plaketi takdim ediyoruz” dedi.

Özellikle Ramazan ayında ve kış mevsiminde bağışlarının düştüğünü belirten Dr. Kılınçel; “Bağışlar eski dönemlere göre daha iyi olsa da halen istediğimiz düzeyde değil. Oysa kan vermek kalp hastalıklarının önlenmesinde, varisin engellenmesinde, vücut hücrelerinin yenilenmesinde, boyun ve eklem ağrılarının iyileşmesinde önemli bir rol oynamaktadır” dedi. 

Türk Kızılayı Isparta Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel, Eğitim seviyesi yüksek kişilerin kan bağışı konusundaki duyarsızlığına da dikkat çekerek, herkesin kan bağışı konusunda duyarlı olması ve düzenli olarak kan vermesini istediklerini sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber 1286 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...