Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu yeni binasına kavuşuyor

1 Aralık 2012 13:57

SDÜ’ye bağlı yeni kurulan 4 yıllık Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu binasının yapımı için Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi bahçesindeki prefabrik binaların kaldırılması gerekiyordu. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Prefabrik binaların yıkımı ve temel hafriyatının alınması için okul idaresi tarafından ne zaman izin yazısı gelirse biz hemen çalışmaya başlarız” açıklamasını yapmıştı.

Beklenen izin yazısını Yüksek Okul Müdürü Doç Dr. Yakup Altan, Eğirdir Belediyesi’ne gönderdi.

İnşaat sahasında yer alan prefabrik yapıların Belediye tarafından kaldırılmasını talep eden Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yakup Altan, “Biz Belediye Başkanımıza güveniyoruz ve samimiyetine inanıyoruz. Allah’ın izniyle yeni okulumuzun temelini halkımızla birlikte atacağız” açıklamasını yaptı.

Okul Müdürlüğü’nün 28.11.2012 tarihli yazısı Belediye’ye ulaşır ulaşmaz, Belediye başkanı Özmeral, vakit kaybetmeden Köprübaşı mevkiîndeki okul sahasında bulunan prefabrik binaların kaldırılması için çalışmayı başlattı. Önce prefabrik bina içindeki okula ait malzemelerin Belediye işçileri tarafından taşınmasına başlandı.

Başkan Özmeral, “Biz bu günleri iple çekiyorduk. Hayallerin gerçekleşme adımının ilki, Bismillah diyerek okul sahasındaki prefabrik binaların yıkılmasıyla başlamış olacak.

Prefabrik binaların kaldırılmasından sonra temel kazımı ve hafriyatlarına geçilecek. Daha sonrasında da 3 ayrı bloktan meydana gelecek olan binaların temeli atılacak. Belediyemiz yanında hayırsever, saygıdeğer halkımızın az çok demeden, gücü nisbetinde katkılar yapacağına yürekten inanıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun” diyerek işin takibini heyecan duyarak bizzat yapıyor.

 

 

 

Bu haber 776 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...