"Afet Engelini Birlikte Aşıyoruz"

18 Nisan 2016 16:15

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü; EDES 2015-2016 "Afet Engelini Birlikte Aşıyoruz" Projesi hakkında bilgilendirme yaptı. 

29 Ocak 2016 tarihi itibariyle imzalanan sözleşmeyle yürürlüğe giren proje kapsamında, İlimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızdan 50, engelli ailelerinden 50 ve engelli öğretmenlerinden 20 kişi olmak üzere toplam 120 kişiye afet öncesi, sırası ve sonrasında neler yaparak kendilerini koruyabileceklerine ilişkin "İlk 72 Saat Temel Afet Bilinci Eğitimi" verilecek.
Proje ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle: “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının engellilerle ilgili duyarlılık ve farkındalığın geliştirilmesine, engelliliğin önlenmesine ve rehabilitasyonuna katkıda bulunmayı amaçlayan Engelliler Destek Programına (EDES); 2015 yılı içinde "Farkındalık Eğitimlerine Yönelik Proje" türünde bir başvuruda bulunulmuş ve hazırladığımız proje destek almaya hak kazanmıştır.
29 Ocak 2016 tarihi itibariyle imzalanan sözleşmeyle yürürlüğe giren proje kapsamında, İlimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızdan 50, engelli ailelerinden 50 ve engelli öğretmenlerinden 20 kişi olmak üzere toplam 120 kişiye afet öncesi, sırası ve sonrasında neler yaparak kendilerini koruyabileceklerine ilişkin "İlk 72 Saat Temel Afet Bilinci Eğitimi" verilmesi planlanmıştır. Ayrıca proje kapsamında müdürlüğümüzde oluşturulacak "engelli eğitim odası" ve “engelliafetegitimleri.com" adresli web sayfası ile söz konusu eğitimlerin sürdürülebilirliği sağlanacaktır.
Verilen eğitimlerle hem afet sırasında oluşabilecek her türlü olumsuzluğun önüne geçilmesi hem de engelli vatandaşlar arasında afet konusunda farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.
Proje çalışmaları müdürlüğümüz bünyesindeki yürütme ekibi tarafından hızla başlatılmış olup, gerek ilgili kamu kurumlarıyla gerekse sivil toplum kurumlarıyla irtibata geçilmiştir. Gönüllülük esasına göre katılım sağlamak isteyen vatandaşlarla iletişim sağlanmakta ve eğitim içeriğinin zenginleştirilmesi konusunda araştırmalar sürdürülmektedir. Gerek derneklerimizin gerek kamu kurumlarının desteğiyle engelli vatandaşlarımıza ve özellikle ailelerine afetler konusunda bir farkındalık oluşturması yönüyle faydalı olacak projenin, sonunda hem müdürlüğümüze hem de engelli vatandaşlara yönelik tecrübe ve donanım kazandıracağı açıktır.
Bu bağlamda eğitimlere katılım sağlamak isteyen, konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımıza ve ilgililere; kısaca herkese kapımızın açık olduğunu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz”.

 

 

Bu haber 765 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...