Talha Uğurluel´in Anlatımıyla "Hırka-ı Saadet Dairesi"

14 Nisan 2016 14:44

Süleyman Demirel Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri”ne ev sahipliği yaptı.

Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’in keyifli ve akıcı anlatımıyla Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Benim Tarihim Mukaddes Emanetler” söyleşisi, katılımcıların büyük beğenisini topladı.
Tarihin yansıtılandan farklı olduğuna dikkat çeken Uğurluel, Fatih Sultan Mehmet döneminde padişahların özel dairesi olarak yapılmış Topkapı Sarayı Enderun Avlusundaki Has Oda'dan(Hırka-ı Saadet Dairesi) bahsetti. Yavuz Sultan Selim’in Mısır’ı fethi ile hilafetin Osmanlı padişahlarına geçtiğini belirten Uğurluel, bu olayla birlikte mukaddes emanetlerin de İstanbul’a gönderildiğini ifade etti.
“Odanın kubbesinin göbeğinde Ahzap Suresi’nin ilk ayetleri, kubbenin kasnağında ise Fetih Suresi’nin ilk on ayeti yazıyor, dört duvarında ise Kâbe’nin dört örtüsü var.” diyerek Has Oda’yı tasvir eden Uğurluel, kutsal emanetlerin yer aldığı Hırka-ı Saadet Dairesi’nden çekilmiş fotoğrafları katılımcılarla paylaştı.

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...