Belediyenin borcu 52 Milyona düştü

7 Nisan 2016 16:36

Belediye Meclisi’nde 2015 yılı Denetim Komisyonu raporunu okuyan Ömer Tahir Gürakan, geçtiğimiz yıl Isparta Belediyesi’nin 66 milyon lira olan borcunun bu yılın ilk 3 ayı itibariyle 52 milyon liraya indirildiğini açıkladı.

Isparta Belediyesi’nin 2015 yılı denetim raporu Belediye Meclisinde okundu. Denetim Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan tarafından Meclise sunulan raporda belediye borçlarının 2014 yılına göre yüzde azaldığı ve belediyenin gelirlerinin de yüzde 25 arttığı belirtildi.

TOPLAM ALACAK TUTARI 75 MİLYON TL

Komisyon raporunu okuyan Gürakan, Isparta Belediyesi’nin 2015 yılında 66 milyon lira olan borcunun 2016 yılının ilk 3 ayında 52 Milyon TL’ye indirildiğini bildirdi. SGK, Maliye ve Emekli Sandığına borç kalmadığını ifade eden Gürakan, Belediyenin toplam alacağını da 75 Milyon TL olarak açıkladı. esnafa olan borç hakkında da bilgi veren Gürakan, “2016 yılına devreden esnaf borcu 4 milyon 207 bin liradır. Yılın ilk 3 ayında bu borcun yaklaşık 3 milyon 712 bin lirası ödenmiştir. Ve şuanda güncel borç 495 bin liradır” dedi.

Bu durumun son derece sevindirici olduğunu ifade eden Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “Bu konuda bende bir konuşma yapmak istiyorum. Bilindiği gibi, günümüzde belediyelerin milyonlarca lira borçları var. Ama, bizim belediyemizin hiçbir resmi kuruma borcunun olmaması yani sıfır borç olması son derece mutluluk verici bir durumdur. Bu takdir edilecek bir durumdur” dedi.

Bu konuda söz alan Ak Partili meclis üyesi Salim Güntaç; “Ben Ömer Tahir beye şu soruyu sormak istiyorum. Bu borçların tamamı gerçekten ödendi mi? Yoksa SGK’ya, Maliye’ye olan borçlar yapılandırıldığı için mi borç olarak kabul edilmiyor?” diye sordu. Gürakan bu soruya ‘Evet, bu kurumlara olan borçlar yapılandırılmıştır” cevabını verdi. Güntaç bunun üzerine; “Demek ki o zaman sıfır borçlu bir belediye değiliz. Belli miktarda borcumuz var. Ama sayın başkan bunu sıfır borç olarak lanse ediyor. Bu yanlıştır. Sayın Başkan 7 yıldır yerelde bu şehrin Belediye başkanısınız artık bu borç edebiyatından kurtulmalısınız” dedi.

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...