Vali Özkan; ´Hukukun önemli aktörlerisiniz´

6 Nisan 2016 18:50

Isparta Baro Başkanı Avukat Gökmen Gökmenoğlu ve beraberindeki heyet, 5 Nisan Avukatlar günü nedeni ile Vali Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret etti.

Bu yıl her sene yaptıkları etkinliklerin dışına çıktıklarını belirten Baro Başkanı Gökmenoğlu, son günlerde artan terör olayları nedeni ile Türkiye'deki tüm baroların etkinliklerini iptal ettiğini söyledi. Konuşmasını şu şekilde sürdüren Gökmenoğlu “Bu tabi ki hukuk camiası olarak bizlere çok büyük üzüntü veriyor. Bundan dolayı tüm Türkiye'de sadece Isparta Barosu değil, tüm Türkiye'deki tüm barolar tüm etkinliklerini iptal ettiler. Farklı etkinliklerle Avukatlar Günü'nü kutladık. Aynı zamanda hem şehitlerimizi, hem aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı anma günü haline getirdik. Biz öncelikle ziyaretimiz ve anlamlı günümüz itibariyle aramızdan ayrılan şehitlerimize, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Allah'tan rahmet diliyoruz. Tabi bu terör olayının farkındayız. Bu yalnızca bir terör olayı da değildir. Bu aslında Anadolu'ya ülkemize bir çökme hareketidir. Bundan dolayı biz bunu esefle karşılıyoruz.

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunun bilinci ve farkındayız. Biz büyük bir aileyiz. Hukuk camiası olarak, barolar olarak, Türkiye Barolar Birliği olarak. Hakikaten büyük bir aileyiz. Birlik ve beraberliğimizi her zaman muhafaza ettik. Ancak bu günlerde daha fazla muhafaza ediyoruz. Tabi ülkemizin içerisinden geçtiği günlerde hukuktan söz etmekte lazım. Hukuk devleti, demokrasi, insan hakları ve anayasal parlamentonun mutlaka ve mutlaka çok aktif hale getirilmesi ve bunlardan kesinlikle ödün verilmemesinin gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü terör olaylarının asıl gayesi ve amacı ülkemiz hukuk devletini, demokrasiyi, insan haklarını rafa kaldırmak, birlikte yaşama irade ve arzumuzu yok etmek uğruna yapılan bir savaş olduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı biz hukukçular yargının kurucu unsuru demiyoruz, asli unsuru avukatlar olarak hukuk devleti demokrasiden, insan haklarından ve anayasal parlamenter sistemden kesinlikle vazgeçilemeyeceğini söylüyor, yapmış olduğumuz yeminin de bu doğrultuda olduğunu biliyor, Avukatlar Günü'müzü kutluyor, size de saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Vali Vahdettin Özkan, “Gerçekten böyle en tecrübeli abilerimizden, böyle genç ve dinamik arkadaşlarımıza kadar başkanımıza, yönetimimize ve avukatlık camiasının bütün üyeleri ile Isparta ilimizde çok güzel bir şekilde çalışıldığını değişik taraflar hep söylüyor. Biz de müşahede ediyoruz. Bundan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Asgari müştereklerde toplumumuzun huzuru ve refahı için hukuka iyi bir şekilde erişim açısından avukatlarımızın çok önemli aktörleri olduğunu biliyoruz. Bunun Isparta örneğinde de çok daha nitelikli bir hizmetler sürekli bu söylemin arkasını doldurduğunuz için sizleri tebrik ediyorum. Ben öncelikle gerçekten küresel düzeyde memleketimizin başına musallat olan bu terör belası ve onun yerel bölücü, ayrıştırıcı maşaları ile beraber güvenlik kuvvetlerimiz başta olmak üzere bölgedeki vatandaşlarımıza, sivil insanlarımıza yönelmiş bu terörü lanetliyoruz. Şehitlerimize o uğurda vatanımızın birliği bütünlüğü uğruna şahadet şerbetini içmiş olan şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyoruz. Gazilerimize sağlık, sıhhat diliyoruz. Memleketin birlik ve bütünlüğüne yönelmiş bu küresel düzeydeki musibet bela esasen hem güvenlik birimlerimizin nitelikli mukabeletiyle beraber Türk milleti olarak bu noktada bu memleketin birliğini ve bütünlüğünü muhafaza etme varlık sebebi olan devletlerin misyonunun altını doldurmak hepimizin vazifesi. Bu konuda avukatlarımıza da büyük roller düşüyor. Ben burada 5 Nisan Avukatlar Günü'nüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...