‘Otizm Farkındalık Günü’ Resim sergisi

5 Nisan 2016 18:01

Iyaşpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi oldukça anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneğinin 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla hazırlamış olduğu otizm konulu slogan ve resim sergisi Iyaşpark AVM’de ziyarete açıldı. 

Açılış Dernek Başkanı Hayriye Uygun’un konuşması ile başladı. Uygun konuşmasında; “Isparta Otistik Bireyleri Koruma Ve Dayanışma Derneği'mizin 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla hazırlamış olduğu slogan ve resim sergimizin açılışına göstermiş olduğunuz ilgiye ve desteğe şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ederim.
Değerli katılımcılar; derneğimiz otizmli çocukları olan anneler tarafından Isparta'da kurulan ilk otizm derneğidir. Derneğimiz ilimiz sınırlarındaki otizmli çocuklarımıza ve ailelerine destek vermekte, onların eğitimlerini desteklemekte, sosyal ve kültürel alanda ' onlara hizmet vermeyi amaçlamaktadır.
İlimizde de otizm farkındalığını arttırabilmek adına böyle bir etkinlik yapmış bulunuyoruz. Bu birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde yoluna devam eden derneğimizin bir yıldır hayata geçirmek için büyük çaba sarfettiği otizmli çocuklar ve ailelerine yönelik 'yarı kapalı sosyal ve spor alanı' projemiz için gerekli olan yer için mücadelemiz devam etmektedir. Bu konuda her türlü desteğe ve yardıma açık olduğumuzu belirtmek isterim.
Bu etkinliğimizde desteklerini bizden esirgemeyen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne, Turan mahallesi muhtarımız sayın Sezgin Gülatan Beye, Merkezşen kırtasiyeye, Yılmaz Tekstile, Özgümüş Mobilyaya,Doğumevi Yenidoğan Ünitesi çalışanlarına teşekkür ederiz.
Dernek herhangi bir kişinin değil, tüzüğünde de yazdığı gibi Otizmli çocuklarımızın ve aileleri'nindir. Eğer siz de "Otizmin farkındayım, ama fark etmek yetmez, yanında olmak, yaşamı paylaşmak gerek!" diyorsanız, o zaman otizmin bilinirliği ve sorunların çözümü için siz de gönüllü destek verin ki, çocuklarımız hep beraber büyüsün” ifadelerine yer verdi.
Ardından Isparta Merkez ve ilçelerindeki ilkokullar ve ortaokullar arasında düzenlenen Otizm konulu resim ve slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Dereceye giren sloganların ve resimlerin yer aldığı sergi açılışında helva dağıtımı ve ebru etkinliği de yapıldı. Otizm hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan bu anlamlı sergi Iyaşpark AVM’de ziyaret edilebilecek.

 

Bu haber 862 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...