Eğirdir Belediyesi Yüzme Havuzu Projesini hayata geçirecek

2 Nisan 2016 12:45

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, minik tekvandocular ile bir araya gelerek, Eğirdir'in spor alanında geliştiğini, daha da gelişmesi için çalışmalar yapıldığını belirtti. 

Spor aşığı olarak bilinen Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, kendisinin daha önce hiçbir spor yapmadığını ama sporu izlemekten hoşlandığını ve sevdiğini söyleyerek, Eğirdir'de sporun gelişmesi için bütçenin el verdiği derecede göreve hazır olduklarının altını çizdi.
Başkan Şengöl konuşmasında " Futbolda BAL ligi ve yaş grubu takımlarımız var, voleybol'da 2. Lig’e yükselme başarısı var. Onun dışında bizim çocukluğumuzda veya ortaokul çağlarında iken gözde spor dalı basketbol'du. İyi bir hoca bulursak gönlümüz hala basketboldadır. Masa Tenisi, Tekvando, Kickboks, Briç, Triatlon, Yelken gibi branşlarda da çalışmalarımız var. Bunun dışında ilçemiz okullarındaki spor faaliyetlerine her türlü yardımı yapıyoruz. Bunlara otobüs ya da malzeme yardımları yaptık. Isparta’daki yarışmalarda birinci gelip yüzümüzü güldüren İrfan Kaynak İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibini Mersin’deki yarışmalara göndereceğiz. Eğirdirde, kim ben spor yapacağım, diyorsa biz hazırız. Eğirdir'de sportif faaliyetlerin yapıldığı alanları zorluklar içerisinde yaptım. Köprübaşı mevkisine de önümüzdeki sonbaharda bir de yarı olimpik yüzme havuzu yapıp gölün yanında yüzme takımını kurmayı düşünüyoruz.
Bunun dışında Voleybol takımımız 2. Lige yükseldi; futbol takımımız ikinci yarının açık ara lideri, bazı aksaklıklar oluyor, inşallah onları da önümüzdeki yıllarda telafi etmeye çalışacağız. Eğirdir Allah'ın özel olarak yaptığı spor şehri. Yelken takımı her yerde yok, biz yıllardır sporcularımızı yarışmalara gönderiyoruz; yelkencilerimiz büyük başarılar elde etmeseler bile Eğirdir’imizi tanıtıyorlar, bu bile bizim için büyük bir kazanç. Bu branşta da başarı bekliyoruz.
Tekvando takımımızın malzemeleri de geldi. Bu branşta da önceki başarılara ilaveten büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Biz görevimizi yapıyoruz, siz de görevinizi en iyi şekilde yapıp Eğirdir'in adını her platformda duyurmalısınız.
Dışarıdan buraya okumaya gelen öğrencilerimizi sözünü ettiğimiz spor branşlarında değerlendirebilmek için çalışmalar başlattık. Futbol takımımızda böyle dört oyuncumuz var, hem okuyup hem de futbol oynayan. Bu durumun diğer branşlarda da olmasını istiyoruz. Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Spor Bilimleri Fakültesi iler ortak bir çalışma içerisine girerek sporcu sağlığı, kondisyon takibi gibi bir çok alanda kendileri ile çalışma içerisine gireceğiz.
Şölen havasında 15 günde bir Eğirdir'de müsabakaların olması, herkesin ailesi ile birlikte maçlara gelmesi, gününü değerlendirmesi için 20 bin nüfuslu bir ilçede yapılabilecek tüm spor dallarına destek olmaya devam edeceğiz. Eğirdir Belediyesi ilçe stadında hem bayramlarda hem de maçlarda halkımız için kapalı tribün yaptırmayı ve yüzme havuzu projesini en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bu haber 763 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...