TRT 1 Hafta Sonu Ana Haber Sunucusu Işıl Açıkkar, SDÜ’deydi

1 Nisan 2016 18:28

TRT 1 Hafta Sonu Ana Haber Sunucusu Işıl Açıkkar, SDÜ İletişim ve Genç Yöneticiler Kulübü ile Üniversite Medya Birliği tarafından düzenlenen söyleşide öğrencilerle buluştu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Recep Yıldırımer, Ana Haber Sunucusu Açıkkar’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Medyaya ilgili duyan ve bu alanda kariyer hedefleyen öğrencileri ortak paydada buluşturmak ve projeler geliştirmek için zemin oluşturduklarını belirten Üniversite Medya Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Şeniz de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Spikerlik mesleğinin olumlu ve olumsuz yönlerinden bahseden Ana Haber Sucusu Işıl Açıkkar, haber spikerliğinin birçok güzelliğinin yanı sıra zorluklarının da olduğunu söyledi. Mesleğin inceliklerini kavrayabilmek ve yaşanılan zorlukları aşabilmek için haber spikerlerinin belirli bir eğitimden geçmeleri gerektiğini vurgulayan Açıkkar, sunucuların sorumluluklarını ve kendilerinden beklenen özel niteliklerini aktardı.

Bu haber 915 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...