“Hava kirliliğinin azalmasına da yardımcı olacak”

29 Kasım 2012 18:28

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Isparta’da binaların minimum enerji harcaması yapmasının, hem yaşam kalitesini artırıcı anlamda, hem de hava kirliliğinin azalması anlamında etkili olacağını söyledi.

 

İklim değişikliği ve enerji verimliliği konusunda ülkemizde farkındalık yaratmak amacıyla, Isparta’da İklim değişikliği ile mücadelede enerji verimliliği ve ısı yalıtımının önemi, Türkiye’deki mevcut durum, yasal düzenlemeler, atılması gereken adımlar ve alınması gereken önlemlerin tartışıldığı, ‘Daha İyi Bir Dünya için Binalarda Enerji Verimliliği’ konulu Seminer’de bir konuşma yapan Isparta Mimarlar Odası Başkanı Yüksek Mimar Merve Kuyu,  gerek fosil yakıt kullanımları, gerekse enerji verimliliği adına yapılacak çalışmanın özellikle Isparta adına bir kat daha önem arz ettiğini belirtti.

Kuyu; “Türkiye ve dünyadaki konumlardan sonra, Isparta’da enerji verimliliğinin ve çevre korumanın daha bir önemli noktası var. Isparta’da kış aylarındaki en büyük problemimiz hava kirliliği görünüyor. Bundan dolayı da gerek Mahalli Çevre Kurullarında, gerek kamuoyunda sürekli tartışmalar ve bunun nasıl halledilebilineceğine yönelik sürekli görüşler söz konusu oluyor. Bunda gerek fosil yakıt kullanımları, gerekse enerji verimliliği adına yapılacak çalışmanın özellikle Isparta adına bir kat daha önem arz ettiğinin tespitlerini yapıyoruz. Isparta’nın bulunmuş olduğu coğrafya’ya istinaden binaların minimum enerji harcaması yapması bizim hem yaşam kalitemizi artırıcı anlamda, hem de hava kirliliğinin azalmasına etkili olacaktır, hem de ekonomik anlamda katkıları çok olacaktır. Isparta üzerinde bu konuya bakış açım benim biraz daha hassastır” diye konuştu.

Bu haber 1462 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...