SDÜ’de "Yerel Katılım ve Kent Konseyleri" Paneli

30 Mart 2016 17:29

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Türkçe Topluluğu, Politika Tasarım Kulübü ile Isparta Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından “Yerel Katılım ve Kent Konseyleri” konulu bir panel düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Isparta Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mert Can Arıtürk, “Gençliğin olduğu yerde bereket, çalışma ve azim vardır.” diyerek gençleri, şehrin kalkınmasına katkıda bulunmak için çalışmaya davet etti.
Açılış konuşmasının ardından İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gül’ ün oturum başkanlığını yaptığı; Pamukkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Özgür, Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır’ın konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi.
Yerel yönetimlerin ülkemiz açısından önemine değinen katılımcılar, yurt dışındaki yerel yönetimlerle ülkemizdeki yerel yönetimler arasındaki farklar hakkında bilgi verdiler. Yerel katılım ve demokrasileşmeden de bahseden katılımcılar, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak paneli sonlandırdılar.

 

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...