“2B müracaatlarında % 80’e ulaştık”

29 Kasım 2012 18:24

Defterdar Rahmi Turan, Isparta’daki 2B arazisi hak sahipleri sayısının 4 bin 421’e ulaştığını belirterek; “Şuana kadar bunun 3 bin 082’si başvurusunu yapmış durumdadır. Dolayısıyla, toplam başvurunun % 80’ine ulaşmış durumdayız” dedi.

 

Isparta'da, normal başvuru süresinde başvuru oranının yüzde 29'da kalmasının vatandaşların bu tür durumlarda hep konuyu son güne bırakmalarından kaynaklandığını ifade eden Defterdar Rahmi Turan, orman vasfını kaybetmiş arazilerin müracaatında halâ başvuru yapmamış olan vatandaşlara bir an önce başvurularını yapmaları uyarısında bulundu.

TURAN; “YENİ BİR FIRSAT SUNULUYOR”

Bu çalışmanın Devletin vatandaşları mülk sahibi yapma adına gösterdiği bir çalışma olduğunu ifade eden Defterdar Rahmi Turan; “Kamuoyunda 2B arazileri olarak tanımlanan orman vasfını kaybetmiş alanlar için süre 30 Ekim 2012 tarihinde dolmuştu. Ancak, Bakanlar kurulu söz konusu süreyi daha henüz başvuru yapamamış olan vatandaşları göz önüne olarak 3 ay daha uzattı. Buna göre, vatandaşlarımız gelecek yıl Ocak ayı sonuna kadar başvurularını yapabilecekler.

ISPARTA’DA BAŞVURU ORANI % 29’DA KALMIŞTI

Bilindiği gibi; 2B arazileri için tanınan 6 aylık başvuru süresi olan 30 Ekim 2012 tarihi itibariyle  Isparta'daki başvuru oranı yüzde 29'da kalmış ve 4 bin 392 hak sahibinden bin 260'ı başvuruda bulunmuştu. Kadastro yaptığı çalışmalar ile yeni 2B hak sahipleri belirledi. Buna göre daha önce 4 bin 392 olan hak sahibi sayısı da 4 bin 421’e kadar çıktı. Kadastro Müdürlüğünün çalışmaları devam ettikçe 2B’de hak sahibi sayısı da sürekli artarak devam edecektir.

“MÜRACAATLARDA % 80’E ULAŞTIK”

Başvuruların normal süresinde % 29’larda olan başvuru sayısında daha sonra büyük bir artış meydana geldi ve şuanda başvurularda % 80’e kadar ulaştığımızı söyleyebilirim. İnşaallah bu oranın sürenin bitiş tarihi olan 2013 Ocak ayının sonunda yüzde 90’ları aşacağını düşünüyorum.

“VATANDAŞLARIMIZ BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİDİR”

2B arazilerinde normal başvuru süresi olan yani uzatılmadan önce son başvuru tarihi olan  30 Ekim 2012 tarihinde başvuru sayısı bin 260, bunun da yüzdesi sadece yüzde 29 dolayında idi. Tabiki  bu rakam çok az oldu. Ben bunu vatandaşlarımızın bu tür ödeme veya başvurularını hep son günlere bırakmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Devletimiz bu fırsata bir imkan daha ekleyerek başvurusu süresini 3 ay daha uzatmıştır. Bakanlar Kurulu tarafından alınan bu karar doğrultusunda şuana kadar hangi sebeple olursa olsun başvuru yapamamış vatandaşlarımıza başvurularını yapmaları için kendilerine zaman tanınmıştır. Vatandaşlarımız bunu çok dikkatli değerlendirmeliler. Vatandaşlarımız mülk sahibi olması adına devletin hak sahiplerine tarihi bir fırsat sunmaktadır. Bu uygulama devlet tarafından hak sahiplerine verilmiş tarihi bir fırsattır.  Halâ başvuruda bulunmamış olan vatandaşlarımız kalan bu süreyi artık geçirmemeleri ve en iyi şekilde değerlendirmeleri gerekmektedir” dedi.

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...