‘Türkçem Eyvah’ Tiyatro Oyunu Sahnelendi

29 Mart 2016 16:36

Isparta Belediyesi Tiyatrosu ilk gösterimini gerçekleştirdi. Türkçe’nin önemi ve kulanımının vurgulandığı ‘Türkçem Eyvah’ isimli oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu. 

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından belediye bünyesinde 4 ay önce oluşturulan Belediye Tiyatrosu perdelerini açtı. ‘Türkçem Eyvah’ isimli oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunulurken, ilk gösterim Belediye Kültür Sineması Salonu’nda gerçekleştirildi.
Aralarında doktorların, öğretmenlerin, öğrencilerin ve çeşitli meslek guruplarından 14 kişilik oyuncu gurubu ilk gösterisini büyük bir performansla gerçekleştirdi.
Tek perdelik 70 dakikalık ‘Türkçem Eyvah’ oyununda Türkçe’nin doğru kullanımı, işyerlerine verilen isimlerin Türkçe olması gibi hususlarda kamuoyuna önemli mesajlar verildi. Türkiye’nin dilinin Türkçe olduğu vurgulanan oyunda ‘Bu Türkçe hepimizin, korumak hepimizin görevi’ vurgusu yapıldı. Türkçe’yi korumanın boynumuzun borcu olduğunun vurgulandığı oyunda Türkçe’nin korunması için herkes göreve çağrıldı.
Isparta Belediyesi Tiyatro Hocası Evrim Kargı’nın yönetmenliğini üstlendiği ‘Türkçem Eyvah’ isimli tiyatro oyununda Isparta kamuoyunun yakından tanıdığı isimler rol aldı. Tiyatro oyununda Metehan Kocaoğlu, Ali Eryılmaz, İlker Büyükyavuz, Emel Erkoç, Kadir Çeviker, Ali İhsan Kerik, İlker Atalay, Meral Uysal Genç, Ahmet Alp Kubilay, Beste Büyükyavuz, Medine Akkaya, Betül Gülpınar, Gizem Coşkun, Hüseyin Çalıkuşu rol aldı.
Belediye Kültür Sineması Salonu’nda cumartesi akşamı saat 19.30’da sergilenen oyunda salonun tamamı dolarken, yüzlerce tiyatrosever de oyunu karidorlarda ayakta izledi. Oyun sonrasında oyunculara çiçek ve belge takdim edilirken, oyun seyirciler tarafından da büyük beğeni kazandı.
Oyun sonrasında oyunculara ve seyircilere teşekkür eden Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, belediye bünyesinde oluşturulan tiyatro bölümünün Kasım 2015’te çalışmalarına başladığını ve ilk gösterimini yaptığını söylerken, ilerleyen tarihlerde oyunların diğer kentlerde de sergilenmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
Isparta Belediyesi Tiyatrosu ayrıca yapılan çalışmalar neticesinde iki gurup oluşturdu. Bir gurup yetişkinlere yönelik, diğer bir oyuncu gurubu ise çocuklara yönelik tiyatro oyunu sergileyecek. Türkçem Eyvah isimli oyunla yetişkinlere yönelik ilk gösterim gerçekleştirilirken, çocuklara yönelik tiyatro oyununun da önümüzdeki aylarda önce Ispartalılara ardından da değişik illerdeki tiyatroseverlerin beğenisine sunulacağı belirtildi.

Bu haber 778 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...