Doğasever ve koleksiyonculardan Entomoloji Müzesine yoğun ilgi

26 Mart 2016 10:13

Onlarca farklı böcek türünün uygun biçimde iğnelenip kurutularak sergilendiği Isparta Entomoloji Müzesi (EMIT), doğaseverlerin ve koleksiyoncuların ilgisini çekiyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü bünyesinde yer alan müzeye Isparta’da bulunan kreş ve ilköğretim okullarının ziyaretleri de devam ediyor.
Farklı tarih aralıklarında gerçekleştirilen ziyaretlerde, öğrencilerin yaş aralıklarına göre böcekler ve biyolojik çeşitlilik hakkında temel bilgiler veriliyor.
Müzede ayrıca görsel olarak müze materyali dışında bilgisayar destekli sunular ve stereo-mikroskop kullanılarak böceklerin morfolojik özellikleri yakından tanıtılıyor. Böcek müzesi ziyareti sırasında, ziyaretçilere eşlik eden öğretmenlerin gözlemleri, beklentileri ve ziyaretin öğrencileri üzerinde bıraktığı izlenimler müze ziyaret defteri aracılığıyla kayıt altına alınarak memnuniyet anketi de sorumlu öğretmen tarafından dolduruluyor.
EMIT HAKKINDA:
EMIT ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalara ve ileri düzey akademik eğitime katkılar sağlamakla birlikte, biyoçeşitlilik unsurlarının baş aktörlerinden birisi olan böcekleri farklı yaş ve eğitim seviyesindeki yerli ve yabancı insanla buluşturarak araştırmacılık ruhunu geliştirmekte ve doğayı tanıma, sevme ve keşfetmeye yönelik sosyal alt yapının oluşmasına önemli katkılar sağlamaktadır.
2015 YILI EMIT TOPLAM ZİYARETÇİ SAYISI YAŞ GRUPLARI
Yaş Grubu Ziyaretçi Sayısı
4-5 yaş 32
5 yaş 25
5-6 yaş 132
6 yaş 45
7 yaş 91
8 yaş 70
9 yaş 61
10 yaş 58
Toplam 514
2015 yılında Isparta Entomoloji Müzesini (EMIT) ziyaret eden okul isimleri
1- Ted Isparta Koleji
2- Mustafa Şener İlköğretim Okulu
3- Selahattin Seçkin İlköğretim Okulu
4- Isparta Doğa Koleji
5- Güldeste Anaokulu
6- Çocuk Adası Kreşi
7- Sezer Mehmet Aldan Anaokulu
8- Fıstık Ağacı Çocuk Kreşi

Bu haber 687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...