16 bin dezavantajlı kişiye hizmet

26 Mart 2016 10:04

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Müdürlük olarak 6 bine yakın engelli vatandaşa maaş ödemesi, 3 bin engelli vatandaşa evde bakım hizmetleri ve 7 bin 500 yaşlı vatandaşımıza da ayrıca yaşlılık bakım hizmetleri verdiklerini söyledi.

Engelli ve yaşlılar başta olmak üzere tüm dezavantajlı kişi ve gruplara yönelik olarak son 13 yılda büyük atılımlar gerçekleştirildiğini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, geçtiğimiz gün Öğretmenevinde gerçekleştirilen ve Memur – Sen Isparta Engelliler Komisyonu tarafından yürütülen ‘Engellerinizden Kurtulun Projesi’ kapsamında ‘Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok’ konulu programda yaptığı konuşmada, müdürlük olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük yaptığı konuşmada, engelli olmaktan çok, zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırmak gerektiğini belirterek şunları söyledi;
“Türkiye son 13 yılda engelliler için çok önemli çalışmalar yapılmış ve çok önemli mesafeler kat edilmiştir. Devletimiz ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ düsturu ile yola çıkarak sayın Cumhurbaşkanımızın da himayelerinde engellilerimize yönelik çok güzel hizmetler gerçekleştirmiştir. Tüm bu çalışmalar da engelliler tarafında çok ciddi karşılık bulmuştur. 13 yılda çok sayıda engel kaldırılmıştır.
En yakın örneğinden ilimizde yani benim müdürlüğümde 6 bine yakın engelli vatandaşımıza maaş ödemesi, 3 bin engelli vatandaşımıza evde bakım hizmetleri ve 7 bin 500 yaşlı vatandaşımıza da ayrıca yaşlılık bakım hizmetleri vermekteyiz.
İnsanların bedensel ve ruhsal açıdan engelli olmasının bir önemi olmadığı bir gerçektir. Dolayısıyla önemli olan insanlık vasıflarını layıkıyla yerine getirmektir. Önemli olan engelli olmak değil, zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırmaktır. Çünkü, hepimiz bir engelli adayıyız. Kimsenin yarım saat sonraya sağlıklı çıkabileceğinin garantisi yoktur” dedi.

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...