"Geleceğimi Güvenle Planlıyorum" Konferansı Sona Erdi

26 Mart 2016 10:00

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi- II kapsamında "Geleceğimi Güvenle Planlıyorum" konulu bir konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Isparta SGK İl Müdür Yardımcısı Kenan Erkol yaptı. Erkol, Kurum olarak kayıt dışı istihdam konusunu önemsediklerini belirterek “Sizlerle birlikte kayıt dışı istihdam oranını gerilere çekeceğimizi umut ediyorum. Sosyal güvenlikle ilgili diğer konularda da kapımızı çalabilirsiniz.” dedi.
Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamil Orhan da "Geleceğimi Güvenle Planlıyorum" konulu konuşmasında kariyer planlamasında dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekerek iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikleri kazanma, etkin iş-arama bulma teknikleri, sosyal güvenlik, kayıtlı dışı istihdam ve çalışan hakları gibi konularda bilgiler verdi.
Hayal kurmanın önemine değinen Orhan, mesleki tecrübelerinden örnekler vererek öğrencilere “Hayallerinize göre becerilerinizi geliştirin. Kariyer dediğimiz şey kendinize ne kadar deneyim ve beceri kattığınıza bağlıdır. İdealinize yaklaşabilmek için kendinizi iyi tanımanız lazım. En iyi hizmet ve başarı, mesleğinizi iyi icra etmektir.” mesajını verdi.
Konuşmasında kayıt dışı istihdam konusuna da değinen Orhan, “SGK 1980’li yılların sonundan beri kayıt dışı istihdam sorunuyla mücadele ediyor. Türkiye’de her iki çalışandan biri kayıt dışı. Kayıtsız çalıştırılmalara sessiz kalmamalıyız. Duyarlı olmalıyız.” diyerek konunun önemini vurguladı.

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...