“Hukuk Öğretimi Çalıştayı” Sona Erdi

24 Mart 2016 18:23

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk ve Adalet Kulübü tarafından düzenlenen “Hukuk Öğretimi Çalıştayı” sona erdi.

Hukuk Fakültesinde iki gün süren çalıştayda, hukuk öğrencilerinin mevcut durumları ele alındı ve pek çok konuda fikir alış verişinde bulunuldu.
Çalıştayın kapanış programında bir konuşma yapan Hukuk ve Adalet Kulübü Başkanı Yaşar Kürşat Başpınar, Kırıkkale ve Anadolu üniversitesinden gelen öğrencilere teşekkürlerini iletti.
Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş da “Bize verilen eğitim öğretim sistemiyle yetinmemeliyiz öğrenci gözüyle konulara bakabilmeli, öğrenciler olarak katkıda bulunmalıyız.” dedi.
Hukuk sisteminden, eğitiminden, metodolojisinden bahseden SDÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Songur da çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür etti.
Kulüp Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Dost ise hukuk eğitimi nasıl olmalıdır sorusunu yanıtladı; bu konuda eğitim kurumları, öğrenciler ve paydaşların üzerine düşen görev ve sorumluluklardan bahsetti. Dost, teoriyle pratiğin birleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak çözüm odaklı öğrencilere ihtiyaç duyulduğun dikkat çekti.
Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Turhan öğrenciler tarafından düzenlenen bu tür organizasyonların gelecekteki sorunları azaltma yolunda atılan önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çalıştay sunumlarına geçildi.

 

 

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...