550 vekile Isparta elması gönderilecek

22 Mart 2016 15:04

Ticaret Borsası, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç önderliğinde mecliste 550 milletvekiline 'elma paketi' gönderecek. Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, “Isparta'da ürettiğimiz elma çeşitlerinden koyarak bu paketleri hediye edeceğiz” dedi.

Türkiye elma üretiminin yüzde 26'sini tek başına karşılayan Isparta, hak ettiği tanınırlık ve yere ulaşmak için önemli bir atağa geçiyor. Isparta Ticaret Borsası, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in önderliğinde 2 önemli organizasyona imza atacak. Borsa, Bilgiç'in koordinasyonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dağıtılmak üzere 550 milletvekili için özel elma paketi hazırlayacak. Elma paketleri, Ticaret Borsası'nın ve Milletvekili Bilgiç'in kartı ile birlikte milletvekillerine ve bakanlarına dağıtılacak.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Türkiye'nin elma ihtiyacının yüzde 26'sını tek başına karşılayan Isparta'nın henüz hak ettiği konumda olmadığını söyledi. Türkiye'nin en kaliteli elmasının Isparta'da yetiştiğini belirten Adar, "Sayın Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç'in liderliğinde meclisteki tüm milletvekillerimiz için özel paket hazırlayacağız. Isparta'da ürettiğimiz elma çeşitlerinden koyarak bu paketleri hediye edeceğiz. Elmamızın tanıtımı ve farkındalığı açısından faydalı olacağı kanısındayız" dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, yine Milletvekili Bilgiç liderliğinde önemli bir organizsyon planladıklarını söyledi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile işbirliğinde Elma Çalıştayı planlamak istiyoruz.

Sayın Milletvekilimizin direktifleri ve önerileri doğrultusunda bu çalıştayla ilgili çalışmalara başladık. İnşallah kısa süre içerisinde yapıp, elmamızın geleceğini tartışmak istiyoruz" diye sözlerini tamamladı.

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...