“Eğer Isparta hem ticari, hem sosyal anlamda özelliklerini koruyacaksa şehrin gelişmesi ve nüfusunun artması lazım”

21 Mart 2016 14:51

İşadamı Mesut Şener, Centrum Garden yatırımını Ne Var Ne Yok Programında anlattı. Centrum Garden’ın tek seferde Isparta’ya yapılan en büyük inşaat ve işletme yatırımı olduğunu ifade eden Şener, şuanda maliyetin 120 Milyon TL’ye ulaştığını, otelin de tamamlanmasıyla yatırımın toplam değerinin 135 Milyon TL’ye ulaşacağını ifade etti. Şener ayrıca Isparta’nın geleceğiyle ilgili de düşüncelerini açıkladı.

ÖRNEK BİR YAŞAM ALANI OLUŞTURMAYI HEDEFLEDİK
Yaptıkları yatırım hakkında bilgi veren İşadamı Mesut Şener, şunları söyledi: “Burada nasıl bir tesis olmalı, ne yapmalıyız şeklinde baktık. Çünkü burası Isparta’nın gelecek vaat eden bir bölgesiydi. 1997 yılında burayı açtığımızda Migros, cep sinemaları YKM ve Gül Sofrasından oluşan bir mekandı burası.
Ancak 1990’lı yılların alışveriş alışkanlıkları ve kültürü itibariyle o model geçerli iken 2010-2015’e geldiğimizde bu kültür de değişti. Buna ayak uydurmamız gerekiyordu. Bu anlamda ne yapabiliriz diye baktık. Proje aşamamız 2 yıl sürdü. Çok enine boyuna düşünerek bir şey yapmaya çalıştık. Burada yapmaya çalıştığımız sadece bir alışveriş merkezi, sadece bir otel ve sadece bir konut değil. Hepsinin karışımından örnek bir yaşam alanı oluşturmayı hedefledik.
FARKLI BİR YATIRIM OLMALIYDI
Projemizin başlangıcında gözettiğimiz en büyük kriter bu çevre yolu üzerinde şehre ilave bir cazibe katacak bir tesisin kurulmasıydı. Mimarisiyle, işleşiyle, içindeki öğeleriyle, her şeyiyle farklı olmalıydı. Yoksa buraya dört köşe bina dikersiniz o şekilde değerlendirebilirdik. Geldiğimiz noktada bunu önemli ölçüde başardığımıza inanıyorum. Şuanda yatırımın alışveriş merkezi ve konut ayağı tamamlanmış vaziyette.”
YENİ GELECEK MARKALARIMIZ VAR
Öte yandan projenin AVM kısmında plan itibariyle 70 dükkan dizayn edildiğini ancak bazı mağazaların metrekare büyütmesinden dolayı mağaza sayısının 60’lara düştüğünü ifade eden Mesut Şener, sözlerine şöyle devam etti: “30’un üzerinde mağaza şuanda açık ve çalışıyor. Bunların büyük bir kısmı Isparta’da
olmayan markalar. Öncelikli gözettiğimiz durum bu. Biz burada bir tekrar mağazalardan oluşan AVM yapmaya çalışmadık. Olmayanları getirelim. Değişik soluk arayan kişilere hitap etsin diye baktık. Yeni açılacak markalarımız var. Onları da yakında ilan edeceğiz. Üst katımıza Türkiye’nin çok önemli bebek ve çocuk markalarından bir tanesini getiriyoruz.
YENİ BİR SİNEMA GELİYOR
Çok iddialı bir sinema yapıyoruz. Şuanda bitmek üzere. Tüm hazırlıklarımız 25 Mart’a yetişme noktasında. 6 salonumuz var. Salonlarımızın konforu itibariyle misafirlerimizin çok beğeneceğini düşünüyoruz. 3 boyutludan konforlu, yatar koltuklardan en gelişmiş ses sistemlerine sahip bir sinema grubuna kiraya verdik. Sinemamızla birlikte çok eksiğimiz kalmıyor.
FİRMALAR ŞUAN ANADOLU
ŞEHİRLERİNE YATIRIM YAPMAKTAN KAÇINIYOR
Bütüne baktığımızda metrekare bazında aslında doluluğumuz yüzde 70 seviyelerinde. Adetsel olarak biraz düşük seviyedeyiz ama bunun birçok sebebi var. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik şartlardan tutun da firmaların son dönem itibariyle Anadolu şehirlerine yatırım yapmakta çekimser davrandıklarını görüyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde toparlanacak. AVM’ler kapısının açıldığı gün bir süreye ihtiyaçları var. Açıldığında 6 ay 1 yıl gibi bir süre geçmesi gerekiyor ki aktivitelerin, öğelerin, mağazaların tamamlanabilmesi yapılabilsin. Bizim bu süreci hızlı bir şekilde atlattığımızı düşünüyorum. İnşallah yakın zamanda daha fazla mağaza çeşidiyle misafirlerimizin hizmetinde olacağız.
OTOPARK KAPASİTEMİZİ ARTIRACAĞIZ
Hem açık hem kapalı otoparkımız var. 2 katlı otoparkımız yaklaşık 400 araç alabilecek kapasitede. Henüz müşterilerimiz kapalı otoparkımıza alışamadı ama alışanların memnun olduğunu biliyorum. Kapalı otopark kapasitemizi artıracak bir çalışmamız olacak.
HİLTON GARDEN İNŞAATI DEVAM EDİYOR
Bu konseptteki otelimizin markası Hilton Garden olacak. Hilton’la geçen yılın Nisan ayında anlaşmalarımızı yaptık. İç mimari proje çalışmalarımızda sona gelindi. İnşallah Hilton Garden olarak hizmet vermesini planlıyoruz. Ama umarım Türkiye’nin şuanda yaşadığı turizmle, otelcilik sektörüyle ilgili
sıkıntılar bir an önce aşılır. Çünkü Antalya bölgesinde turizmde çok ciddi sıkıntılar mevcut. Turizm tek başına yapılan bir şey değil. bir çok sektöre dokunuyor. Bir çok sektörde hizmet, mal alıyor, birlikte çalışıyor. Ama şuanda önümüzdeki turizm sektörü Antalya’da zor geçeceğe benziyor.
ISPARTA’NIN BUNA LAYIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Otelimiz 151 odalı. Bunun içinde bir kısım süit ve bir kısımda engelli odamız var. Büyük kısmı da normal odalardan oluşuyor. Otelimiz kelimenin tam anlamıyla bir şehir oteli aslında. Aynı zamanda turizme de hitap edecek bir otel. Bu bölgenin otel ihtiyacının önümüzdeki dönem daha da yoğunlaşacağını düşünüyoruz. Hastanenin bitmesiyle, Kara Havacılık Okulu’nun gelmesiyle otel ihtiyacının artacağını düşünüyoruz. Isparta’nın buna layık olduğunu düşünüyorum.
KONUT PROJESİNDE HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Toplamda 92 adet konut yaptık. Konutlardan bir bölümü 1+1, bir bölümü 2+1 bolca da 3+1 var. Bir bölümde de 4+1’lerimiz mevcut. Toplamda 10 ayrı model dairemiz var. dairemizin tamamı satılmış vaziyette. Şuanda bir taraftan teslimlerini bir taraftan da tapu işlerini yapıyoruz. 3 ayaklı projeyi bitirmek çok zaman ve enerji alıyor. Böyle bir kompleks proje için bizim de tecrübemiz yoktu. Ama tecrübe kazandık ve bitirdik, olduk. Burada artık tam bir yaşam merkezi olacak. Her türlü konforu olan bir konut sistemi yaptık. Fitness salonundan hamam, saunasına, kapalı yüzme havuzundan her türlü sosyal imkânı olan bir konut sistemi uyguladık. Binamız, dairemiz en iyi sistemlerle donatıldı. Görünen ve görünmeyen tüm malzemelerin hepsi birinci sınıf malzeme olarak kullanıldı. Isparta’da konut üreten arkadaşlarımıza biz de katılmış olduk. Bizden sonra yapacak olanlara bir standart oluşturduğumuzu düşünüyorum. Isparta’nın mimarisine katkımız olduysa ne mutlu bize.”
ŞEVKET DEMİREL YATIRIMLARINI İSTANBUL’A YAPABİLİRDİ AMA ISPARTA’YA YAPTI
Diğer taraftan Isparta’ya neden böyle bir yatırım yaptıklarını anlatan Şener, Şevket Demirel’in yaptığı yatırımları örnek aldıklarını dile getirdi. Şener, “Her şeyden önce biz Ispartalıyız. Gidecek, yaşayacak başka bir memleketimiz yok. Zaman zaman belki hayıflandığımız durumlar olmuş olabilir. Ama burası
bizim memleketimiz. Yatırım yapacaksak da yapılması gereken yerin burası olduğunu düşünüyoruz. Hep böyle düşündük. Ailemizin büyükleri de böyle düşünmüşlerdi. Sayın Şevket Demirel vakti zamanında Orma ve Göltaş’ı kurarken, Isparta’ya değil İstanbul’a da kurabilirdi. Belki oralarda çok daha büyüyebilirdi. Ama bu yatırımı Isparta’da yapması bizlere örnek oldu. Büyüklerimizi örnek aldığımız en önemli noktalardan birisi bu. Planlarımızı hep bu yönde yaptık. Bunlar hep Isparta sevgisinden kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.
ISPARTA’NIN BÜYÜMESİ VE GELİŞMESİ GEREKİR
Son olarak Isparta’nın büyümesi gerektiğine dikkat çeken Şener, “Isparta 200 binler bandında bir nüfusla ve bu büyüklükte bir ekonomiyle gelecek yıllarda etkili olamaz. Eğer Isparta etkinliğini koruyacaksa hem ticari, hem sosyal anlamda özelliklerini koruyacaksa şehrin gelişmesi ve nüfusunun artması lazım. AVM’de kiralamalarda en önemli karşılaştığımız mevzulardan birisi bu. Önemli uluslar arası markaları getirmeye çalıştığımızda nüfusunuz kaç, ne kadarlık bir potansiyeli var diye soruyorlar. Burdur’u da işin içine kattığımızda 1 milyon nüfusa ulaşamıyoruz. Önemli yatırımların yapılabilmesi için bu rakamların aşılması lazım. Çevremizde çok hızlı büyüyen şehirler var. Bizimde büyümeden pastadan payımızı almamız lazım. Herkes üstüne düşen görevi yapacak. Tek başına yapılabilecek işler değil bunlar. Mutlaka devletin, belediyenin çok mühim katkıları olacak. Ama özel sektör olmazsa olmaz. Özel sektörde katkısını sunacak. Yaşanabilir kentler içinde birinci olduk. Birinci olduk ama küçük olsun bizim olsun, yaşanabilir olsun diyemeyiz. Büyütelim, büyük olsun, hepimizin olsun, daha da iyi yaşanabilir olsun demeliyiz. Isparta için olması gereken bu” diye konuştu.

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...