Yalvaç Antiocheia birinci sırada

21 Mart 2016 14:50

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerinin turistik ziyaretçi sayıları açıklandı. 

Geçtiğimiz yıl yani 2015 yılı içerisinde Yalvaç ve Uluborlu Müzelerini toplam 10 bin 821 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini vurgulayan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Bilindiği gibi, Defterdarlık hizmet binasının altında bulunan, 1985 yılında kurulan ve 19 bin 935 eserin bulunduğu Isparta Merkez Müzemiz geçtiğimiz yıl yaşanan ‘tavan çökme’ olayı nedeniyle bakıma alınmış ve halen röleve çalışmaları sürmektedir. İnşallah bu müzemizde çalışmalar tamamlandıktan sonra burayı ziyaretçilerimize açacağız. Ancak, söylediğim gibi söz konusu olay nedeniyle geçen yıl Isparta Merkez Müzemize ziyaretçi alamadık” dedi.
Isparta Merkez’in dışında Yalvaç ve Uluborlu ilçelerinde Müze bulunduğunu ifade eden İl Müdür Vekili Çot; “1966 yılında kurulan ve 30 bin 705 eser bulunan Yalvaç ilçemizde bulunan Müzemizi geçtiğimiz yıl 9 bin 250’si yerli ve 773’ü yabancı olmak üzere toplam 10 bin 023 kişi ziyaret etti. 2007 yılında kurulan ve 35 tarihi eserin bulunduğu Uluborlu Müzemizi ise 798 yerli turist ziyaret etti” dedi.
Tarihi Antik Kent ve Ören yerlerine yapılan ziyaretler hakkında da açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Çot, konuşmasının devamında; “Yine Müdürlüğümüz faaliyet kapsamında yer alan ören yerlerinin ziyaretleri konusunda ise en çok ziyaret Yalvaç ilçemizdeki Psidia Antiochiea’ya yapılmıştır. 2015 yılında ören yerlerimizi 8 bin 004’ü yerli ve 9 bin 964’ü yabancı olmak üzere toplam 17 bin 968 kişi ziyaret etmiştir.
Bu doğrultuda; gerek Müze gerekse ören yerlerini ziyaret edenlerin toplamı 18 bin 052’si yerli, 10 bin 737’si yabancı olmak üzere genel toplamda 28 bin 789 kişi olarak gerçekleşmiş bulunmaktadır” açıklamasında bulundu.
Türk toplumunda özellikle de Isparta’da müze ve ören yerlerine yapılan ziyaretlerin az olduğunu vurgulayan ve özellikle müze anlayışını değiştirmek için çalıştıklarını vurgulayan İl Müdür Vekili Çot; “Dışardan gelen bir turistin 2 fotoğraf çekip gittiği bir müze anlayışından, müzedeki koleksiyonlarla kendi arasında bir bağ kurabilen, geçmişle bugünü sorgulayabilen, anlamlandırabilen bir izleyici kitlesi yaratmaya çalışıyoruz. Bunu, yerelden başlatıp Türkiye'ye yaymaya çalışıyoruz. Bunun yanında 100 bin Ispartalıyı geçici sergilerle, ozan ve şiir programları gibi etkinliklerle, sokak çiçeklendirmeleriyle, toplantılarla müzeye çekmeye çalışıyoruz. Yeni hizmet binamızın hizmete girmesiyle artık binamız bünyesinde bulunan Sanat Galerisi de kentin kimliğinin tanıtımında önemli rol üstleniyor” dedi.
Müzelere ilginin her geçen gün arttığını dile getiren Müdür Vekili Çot, sözlerini; “2014 yılına göre geçtiğimiz yıl yani 2015 yılında Müze ve ören yerlerimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında bir artış gözlemlenmektedir. Bu da, ilimiz adına sevindirici bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...