Gülbirlik’in mali kongresi Nisan ayında

21 Mart 2016 14:49

Birliğe bağlı 6 kooperatif Mart ayı sonuna kadar kongrelerini tamamlayacak. Kongreler sonunda seçilecek 39 delege Nisan ayındaki Birlik genel kurul toplantısında oy kullanacak.

Kısa adı Gülbirlik olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin her yıl yapılan mali, üç yılda bir yapılan seçimli kongreleri başladı. 2016 yılı ise mali kongre yılı olacak. 2014 yılında yapılan seçimlerde mevcut Başkan Mahmut Demir ve yönetimi 3 yıllık görev için güvenoyu almıştı. Bu nedenle Gülbirlik’in seçimli kongresi gelecek yıl gerçekleştirilecek.
Bu doğrultuda; Birliğe bağlı 6 kooperatif Mart ayına kadar kongrelerini tamamlayacak ve bu kongreler sonunda elde edilen mali tablolar muhtemelen Nisan ayı başında yapılacak olan Birlik genel kurulunda üyelerin onayına sunulacak.
Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, kooperatiflerdeki kongrelerin start aldığını hatırlatarak, “Birliğimize bağlı 6 Kooperatifimizin Mart ayına kadar kongreleri gerçekleştirilecek. Bu kongrelerin bir bölümü sona erdi. Sanıyorum yapılacak olan 2 kooperatifimizin kongresi kaldı. Bu yılki kongreler mali kongre olduğu için seçim yapılmayacak ve iki yıl önce seçilen 6 kooperatifin 39 delegesi bulunuyor. Muhtemelen Nisan ayı başında ise Birliğimizin genel kurulunu yapacağız. Genel kurul tarihini ise net olarak henüz belirlemedik. Bu tarih yönetim kurulumuzla birlikte yapacağımız toplantının ardından yakın zamanda netleşecektir. Mali kongrelerimiz her yıl, seçimli kongrelerimiz üç yılda bir yapılmaktadır. Kongrelerimizin şimdiden üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bu haber 776 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...